Τροχοί & TIR

Οδηγούμε τα νέα DAF LF και CF Euro 6

Στα πλαίσια της ανανέωσης ολόκληρης της γκάμας, που ακολουθεί τόσο τον κύκλο ζωής των φορτηγών της όσο και τις ανάγκες υπερκάλυψης των αντιρρυπαντικών προδιαγραφών Euro 6, η DAF διοργάνωσε στις βελγικές Αρδέννες την πρώτη οδηγική παρουσίαση των νέων LF και CF Euro 6. Οι δύο νέες σειρές φορτηγών για διανομές αλλά και εθνική Μεταφορά ακόμη και για βαριές εφαρμογές έχουν αναλυθεί εκτεταμένα από το Τ&Τ. Τα νέα DAF LF Euro 6 καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από 7,5 έως 19 τόνους μικτού ενώ, τα νέα CF Euro 6 «απλώνονται» σε μία εξίσου μεγάλη κατηγορία της Μεταφοράς, από 18 έως 44 τόνους. Τα οχτάτονα LF σε εκδόσεις 150 και 180 HP θεωρούνται ιδιαίτερα οικονομικά παρέχοντας εξαιρετικά στοιχεία εκμετάλλευσης, αφού δίνουν περισσότερο ωφέλιμο ιδιαίτερα στις βαρύτερες εκδόσεις που φτάνουν -για πρώτη φορά- στους 19 τόνους. Όσο για τα CF είναι διαθέσιμα σε 12 επίπεδα ισχύος από 220 μέχρι 510 HP προερχόμενα από τρεις κινητήρες Euro 6, χωρητικότητας 6.7, 10.8 και 12.7 λίτρων. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε ήταν και το DAF CF 440 με χαμηλό σασί, μπροστινό άξονα 7.5 τόνων, παραβολική μονόφυλλη ανάρτηση, στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετικά ελαφρύ. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα DAF LF και CF Euro 6 δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 01/11/2013 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στα πλαίσια της ανανέωσης ολόκληρης της γκάμας, που ακολουθεί τόσο τον κύκλο ζωής των φορτηγών της όσο και τις ανάγκες υπερκάλυψης των αντιρρυπαντικών προδιαγραφών Euro 6, η DAF διοργάνωσε στις βελγικές Αρδέννες την πρώτη οδηγική παρουσίαση των νέων LF και CF Euro 6. Οι δύο νέες σειρές φορτηγών για διανομές αλλά και εθνική Μεταφορά ακόμη και για βαριές εφαρμογές έχουν αναλυθεί εκτεταμένα από το Τ&Τ.

Τα νέα DAF LF Euro 6 καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από 7,5 έως 19 τόνους μικτού ενώ, τα νέα CF Euro 6 «απλώνονται» σε μία εξίσου μεγάλη κατηγορία της Μεταφοράς, από 18 έως 44 τόνους.

Τα οχτάτονα LF σε εκδόσεις 150 και 180 HP θεωρούνται ιδιαίτερα οικονομικά παρέχοντας εξαιρετικά στοιχεία εκμετάλλευσης, αφού δίνουν περισσότερο ωφέλιμο ιδιαίτερα στις βαρύτερες εκδόσεις που φτάνουν -για πρώτη φορά- στους 19 τόνους.

Όσο για τα CF είναι διαθέσιμα σε 12 επίπεδα ισχύος από 220 μέχρι 510 HP προερχόμενα από τρεις κινητήρες Euro 6, χωρητικότητας 6.7, 10.8 και 12.7 λίτρων.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε ήταν και το DAF CF 440 με χαμηλό σασί, μπροστινό άξονα 7.5 τόνων, παραβολική μονόφυλλη ανάρτηση, στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετικά ελαφρύ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα DAF LF και CF Euro 6 δημοσιεύονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

Στο ίδιο τεύχος #307

PreviousNext