Τροχοί & TIR

Πρωτότυπο Διανομών

Μια ομάδα επτά εταιρειών με επικεφαλής τη Renault Trucks παρουσίασαν ένα νέο project με την ονομασία EDIT (Efficient Distribution Truck – αποδοτικό φορτηγό διανομών) με το οποίο θα επιτύχουν μειωμέν
Τετάρτη 30/09/2015 - 14:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια ομάδα επτά εταιρειών με επικεφαλής τη Renault Trucks παρουσίασαν ένα νέο project με την ονομασία EDIT (Efficient Distribution Truck – αποδοτικό φορτηγό διανομών) με το οποίο θα επιτύχουν μειωμένη κατανάλωση κατά 13% σε σχέση με το υπάρχον όχημα διανομής. Το πρωτότυπο EDIT θα είναι το Renault Range D Wide Euro 6 με ψυκτικό θάλαμο.

Πέρα από την αεροδυναμική γραμμή της καμπίνας και του θαλάμου το EDIT θα εξοπλιστεί με ένα υβριδικό σύστημα επανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα ανακτάται θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του βοηθητικού εξοπλισμού του οχήματος περιλαμβανομένου και του ψυκτικού μηχανήματος του θαλάμου.

Επιπλέον, το όχημα θα φέρει ένα βοηθητικό της οδήγησης σύστημα, το οποίο θα υπολογίζει τις αλλαγές των φαναριών από κόκκινο σε πράσινο και αντίστροφα που βρίσκονται στην πορεία του φορτηγού. Αυτή την πληροφόρηση θα εκμεταλλεύεται ο οδηγός προσαρμόζοντας ανάλογα την οδήγησή του, κάτι που θα ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση. Τέλος το πρωτότυπο EDIT δοκιμάζεται με ελαστικά το πέλμα των οποίων παρέχει χαμηλότερη αντίσταση για επιπλέον οικονομία στην κατανάλωση. Το πρωτότυπο αναμένεται να εμφανιστεί το 2018.

Στο ίδιο τεύχος #330

PreviousNext