Η Mercedes προχώρησε σε μία σειρά διακριτικών, αλλά ουσιαστικών αναβαθμίσεων στο μικρότερο μοντέλο της γκάμας LCV που κατασκευάζει.

Το Citan μοντέλο 2017 είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, στην ελληνική αγορά, με αισθητικές βελτιώσεις στο αμάξωμα, τον διάκοσμο της καμπίνας καθώς και αυξημένη αποδοτικότητα.

Από τις πιο ξεχωριστές πινελιές του νέου Citan είναι το (εξωτερικό) οπτικό πακέτο «Offroad» που προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μικρό van. Σε αυτό περιλαμβάνονται διαφορετικοί προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, πλαϊνές ποδιές και καλύμματα τροχών.

Σε όλα τα Citan τα περιγράμματα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων διαθέτουν τώρα πιο σκούρα απόχρωση που «αγριεύει» όμορφα το αυτοκίνητο, και οι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν ένα νέο σετ από τροχούς ελαφρού κράματος σε γκρι ματ χρώμα, διάστασης 16 ιντσών. Όσοι παραγγείλουν το σύστημα πλοήγησης θα έχουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιούν και με φωνητικές εντολές μέσω της λειτουργίας Linguatronic.

Σημαντική είναι και η διαφοροποίηση στον διάκοσμο στο εσωτερικό της καμπίνας όπου, είτε με το πακέτο χρώματος, είτε με το αντίστοιχο χρωμίου αυξάνει περαιτέρω το επίπεδο πολυτέλειας της καμπίνας. Στην πρώτη περίπτωση με κόκκινα περιγράμματα σε αεραγωγούς και ηχεία, και στη δεύτερη με ενθέσεις χρωμίου σε πίνακα οργάνων, τιμόνι και ταμπλό ενώ, δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης κόκκινης ραφής και στα καθίσματα. Με διάφορες μικρο-επεμβάσεις τέλος, έχει μειωθεί η ήδη χαμηλή κατανάλωση έως και 2 με 3%.