Τροχοί & TIR

143 Volvo στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι θα αποκτήσει 143 υπεραστικά λεωφορεία της Volvo, τα οποία θα είναι και τα πρώτα Euro 6 μοντέλα της Μέσης Ανατολής. Οι εταιρείες Volvo Buses και Famco Al Futtaim Auto & Machinery Co (
Πέμπτη 24/05/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Ντουμπάι θα αποκτήσει 143 υπεραστικά λεωφορεία της Volvo, τα οποία θα είναι και τα πρώτα Euro 6 μοντέλα της Μέσης Ανατολής.

Οι εταιρείες Volvo Buses και Famco Al Futtaim Auto & Machinery Co (ή απλά «Famco») εξασφάλισαν την εν λόγω παραγγελία από την κρατική αρχή RTA (Dubai Roads & Transport Authority). Πρόκειται όχι μόνο για τη μεγαλύτερη συμφωνία της Famco με την RTA, αλλά και για την μεγαλύτερη παραγγελία λεωφορείων στην ευρύτερη περιοχή. Τα οχήματα θα παραδοθούν εντός της προσεχούς διετίας.

Τα λεωφορεία θα στηθούν πάνω στο Euro 6 σασί Volvo B11R από τη Sunsundegui και θα είναι στην έκδοση SC5. Τα οχήματα θα διαθέτουν συστήματα ITS, πολυτελή εσωτερικά, εργονομικά καθίσματα ISRI και πλήθος σύγχρονων ανέσεων. Για την ασφάλεια θα φροντίζει το Volvo Driver Support System, που περιλαμβάνει τα συστήματα Forward Collision Warning, Emergency Braking functionality, Adaptive Cruise Control και Lane Keeping Support System.

Τα οχήματα του Ντουμπάι θα εξοπλίζονται με τον κινητήρα των 11 λτ. της Volvo, ο οποίος αποδίδει 430 ίππους ισχύος και εκπέμπει μόλις 0,01 g/kWh αιωρούμενα σωματίδια (PM) και 0,4 g/kWh οξείδια του αζώτου (NOx). Ο κινητήρας συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Volvo I-Shift. Τέλος, η συσκευή I-Coaching, προσφέρει στον οδηγό πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, που αφορούν στις λειτουργίες του οχήματος και στα δεδομένα της κάθε διαδρομής.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext