Η νορβηγική εταιρεία Unibuss AS, παρήγγειλε από την VDL Bus & Coach, 40 μονάδες του ηλεκτρικού Citea. Έτσι, στην ευρύτερη περιοχή του Όσλο, θα λειτουργούν από την προσεχή άνοιξη, 30 λεωφορεία Citea SLFA-180 Electric και άλλα 10 Citea SLF-120 Electric.

Τα Citea SLFA-180 Electric εξοπλίζονται με μπαταρίες 169 kWh και τα Citea SLF-120 Electric με μικρότερες μπαταρίες 127 kWh. Τα εν λόγω οχήματα θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα τέλη του έτους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων της VDL Bus & Coach από τις Σκανδιναβικές χώρες. Το Όσλο, που θα αποτελέσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα του 2019, σχεδιάζει σε δέκα χρόνια να διαθέτει αποκλειστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συμφωνία απόκτησης όλων των μετοχών της σουηδικής εταιρείας Björks & Byberg από την VDL Bus & Coach Nordic AB, η οποία ιδρύθηκε το 2013. Απασχολεί 60 εργαζομένους και διαθέτει θυγατρικές εταιρείες στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Η απόφαση της VDL να αναλάβει το πακέτο μετοχών της Björks & Byberg, εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας.