Τροχοί & TIR

Voith Robotics

Η γνωστή εταιρεία συστημάτων μετάδοσης, Voith, προχώρησε σε μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία με την εταιρεία ρομποτικής, Franka Emika, με την ίδρυση μιας νέας κοινοπραξίας, που ονομάζεται Voith Ro
Τετάρτη 16/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η γνωστή εταιρεία συστημάτων μετάδοσης, Voith, προχώρησε σε μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία με την εταιρεία ρομποτικής, Franka Emika, με την ίδρυση μιας νέας κοινοπραξίας, που ονομάζεται Voith Robotics.

Η νεοσύστατη εταιρεία έχει την έδρα της στο Μόναχο και φιλοδοξεί να γίνει πάροχος ενός παγκόσμιου συστήματος αυτοματοποίησης με τη συνδρομή των ρομπότ. Η Voith Robotics θα διαθέτει ελαφριά αυτοδίδακτα ρομπότ κατασκευής Franka Emika, αλλά και λύσεις software, εφαρμογές και υπηρεσίες σε πελάτες της που θα προέρχονται από πλήθος βιομηχανιών. Μέρος της συμφωνίας είναι και η απόκτηση μεριδίου από τη Voith και στην Franka Emika,γεγονός που μαρτυρά και την πρόθεση των δύο εταιρειών για μια μακροχρόνια συνεργασία. Επικεφαλής της Voith Robotics θα είναι ο Martin Scherrer, που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Voith Paper.

Τα ρομπότ της Franka Emika είναι εύκολα στο χειρισμό και θα καταστήσουν δυνατή για πρώτη φορά την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων και μονότονων εργασιών. Τα ελαφριά ρομπότ θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο ως έξυπνοι βοηθοί σε πολλούς τομείς της εργασίας και της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, των logistics, της υγειονομικής περίθαλψης και των καταναλωτικών αγαθών.

PreviousNext