Επετειακή έκδοση Volvo FH

Σάβ, 21/07/2018 - 14:00

Γιορτάζοντας τα 25α γενέθλια του Volvo FH (διάβαζε και προηγούμενο τεύχος Τ.Τ.), οι Σουηδοί παρουσιάζουν το «Volvo FH 25 Year Special Edition», το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο στην έκδοση FH όσο και στην FH 16. Η σπέσιαλ αυτή επετειακή έκδοση θα κατασκευαστεί για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα του τρέχοντος και του επόμενου έτους και οι πωλήσεις της ξεκίνησαν ήδη.

Μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμαξώματος και της καμπίνας κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει, χαρίζοντάς του ρετρό αναφορές. Αναλυτικότερα, έχουν τοποθετηθεί ασημί/γκρι και πορτοκαλί αυτοκόλλητα γραφικά που δημιουργούν ένα τρισδιάστατο εφέ και παραπέμπουν στο πρώτης γενιάς μοντέλο, με τις ρίγες να διαμορφώνουν τελικά τον αριθμό «25». Το ιδιαίτερο αυτό φορτηγό της Volvo λανσάρεται σε δύο αποχρώσεις, μία γκρι (Mammoth Tree Metallic) και μία φανταχτερή κόκκινη (Crimson Pearl), με την τελευταία να θυμίζει και αυτή το πρώτο μοντέλο του 1993.

Ανοίγοντας κανείς την πόρτα, αντικρίζει ένα πολυτελές εσωτερικό, στο οποίο τονίζονται με πορτοκαλί χρώμα τα στοιχεία της καμπίνας που αφορούν στην ασφάλεια του οδηγού, που ήταν πάντα το σημείο αναφοράς του Volvo FH. Η εν λόγω απόχρωση απαντάται σε πλήθος σημείων, από τις ραφές των ζωνών ασφαλείας μέχρι τις κουρτίνες και από τα πατάκια έως τα ανακλαστικά αυτοκόλλητα ασφαλείας των θυρών. Προς όφελος της οδηγικής εμπειρίας, έχουν τοποθετηθεί νέας σχεδίασης αναπαυτικά καθίσματα, τα οποία διαθέτουν ημιδερμάτινη επένδυση.

Στόχος των ανθρώπων της Volvo Trucks ήταν η επετειακή έκδοση του Volvo FH να αναδεικνύει το γεγονός πως το φορτηγό ήταν (και παραμένει) πρωτοπόρο σε θέματα τεχνολογικών καινοτομιών. Για αυτό το Volvo FH 25 Year Special Edition εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει στην τεχνολογική της «φαρέτρα» η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, το «παρών» δίνει το σύστημα Volvo Dynamic Steering, που στην τελευταία του εκδοχή περιλαμβάνει τα συστήματα Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας, Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και Volvo Dynamic Steering με προσωπικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε οδηγού.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το Volvo FH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της ιστορίας των βαρέων φορτηγών, σημειώνοντας σε 25 χρόνια πορείας σχεδόν ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Παναγιώτης Εμμανουήλ