Τροχοί & TIR

Το Terex Trucks της Αποκάλυψης

Πρωταγωνιστής στο νέο τηλεοπτικό σόου «Carnage» του σταθμού Sky One, είναι ο «The Pusher», ένα βαριά τροποποιημένο Terex Trucks 2766C από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στη νέα σειρά βλέπουμε τους
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Δευτέρα 06/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πρωταγωνιστής στο νέο τηλεοπτικό σόου «Carnage» του σταθμού Sky One, είναι ο «The Pusher», ένα βαριά τροποποιημένο Terex Trucks 2766C από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στη νέα σειρά βλέπουμε τους διαγωνιζόμενους να παλεύουν μεταξύ τους με τα προσαρμοσμένα οχήματά τους σε μια σειρά από δύσκολες αρένες, την ίδια στιγμή που πρέπει να ξεφύγουν και από τον «The Pusher».

Το νέο σόου του Sky One, μοιάζει με μια μείξη ανάμεσα στο Mad Max και το Robot Wars, φέρνοντας στο νου και το Wacky Races. Κινηματογραφήθηκε στο εθνικό πάρκο «Tankwa Karoo National Park» της Νοτίου Αφρικής. Σε κάθε επεισόδιο οι ομάδες μηχανικών και οδηγών πρέπει να αγωνιστούν εναντίον των οχημάτων, μέσα σε τρεις απαιτητικές αρένες.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να βλάψει τα οχήματα των άλλων αντιπάλων μέχρι το σημείο ακινησίας τους. Αλλά οι συμμετέχοντες δεν ανταγωνίζονται μόνο μεταξύ τους, καθώς είναι επίσης αντιμέτωποι με τα τρία «μεταλλαγμένα φορτηγά τέρατα», το μεγαλύτερο από τα οποία είναι το αρθρωτό Terex Trucks 2766C, που κατασκευάστηκε στο Motherwell της Σκωτίας και χρονολογείται από το 1997.

Ο «The Pusher» ζυγίζει 22 τόνους και η ομάδα του Sky One έπρεπε να υποβάλει αίτηση για ειδική άδεια κυκλοφορίας, ώστε να χρησιμοποιήσει το φορτηγό. Οι διαγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν το φορτηγό στην αρένα «The Grid», ένα εμπόδιο αστικού τύπου, που περιβάλλεται από φλεγόμενα τείχη και τρύπα τριών μέτρων. Η εν λόγω δοκιμασία είναι η μόνη που είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει το θηριώδες φορτηγό της Terex Trucks.

Το χωματουργικό φορτηγό 2766C έχει περάσει από μια σειρά τροποποιήσεων για να γίνει ο «Pusher» της σειράς. Αναλυτικότερα, το 2766C έχει ψεκαστεί με μαύρο χρώμα, διαθέτει φιμέ παράθυρα και από τις εξατμίσεις του βγαίνει επιπλέον λευκός καπνός. Για να διασφαλιστεί ότι είναι προστατευμένο από τυχόν ζημιές που θα του προκαλέσουν τα οχήματα των διαγωνιζομένων, εγκαταστάθηκαν μεταλλικά πλέγματα παραθύρων, καθώς και προστατευτικά τροχών.

Επειδή ορισμένοι διαγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν αιχμές για να βλάψουν άλλα οχήματα, τοποθετήθηκαν γωνιακοί μεταφορικοί ιμάντες κάτω από το μπροστινό μέρος του φορτηγού, ώστε να εκτρέπονται τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από τους τροχούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ενός σκασμένου ελαστικού. Επιπλέον πρόσθετα χαρακτηριστικά είναι οι τρεις κάμερες CCTV για προβολή 360 μοιρών, μια πίσω πόρτα πρόσβασης και μια πλατφόρμα με καταπακτή. Μια άλλη αξιοσημείωτη τροποποίηση είναι ο τεράστιος εκχιονιστήρας που έχει τοποθετηθεί εκ των υστέρων στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς βγήκε στον «αέρα» στις 6 Μαΐου. Μέχρι στιγμής, το φορτηγό των 21 χρόνων έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε συμμετέχοντα. «Αυτό το φορτηγό εξακολουθεί να είναι ισχυρό - αν και σε μια πολύ διαφορετική εφαρμογή - που δείχνει πόσο ισχυρές είναι οι μηχανές της Terex Trucks», δήλωσε ο Paul Douglas, Διευθύνων Σύμβουλος της Terex Trucks. «Οι φορτωτές της Terex Trucks είναι ανθεκτικές, αξιόπιστες μηχανές που είναι πραγματικά κατασκευασμένες για να διαρκέσουν», τόνισε κλείνοντας ο κος Douglas.

PreviousNext