Τροχοί & TIR

Γυμναστική στο φορτηγό

«TopFit-Set» ονομάζεται το πακέτο εκγύμνασης που έχει δημιουργήσει η Mercedes-Benz, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που βιώνουν οι οδηγοί φορτηγών, λόγω της κουραστι
Κυριακή 16/09/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«TopFit-Set» ονομάζεται το πακέτο εκγύμνασης που έχει δημιουργήσει η Mercedes-Benz, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που βιώνουν οι οδηγοί φορτηγών, λόγω της κουραστικής, στρεσογόνας και συχνά ανθυγιεινής δουλειάς τους.

Το πακέτο TopFit περιλαμβάνει μια σανίδα κατασκευασμένη από κόντρα πλακέ, στην οποία είναι προσαρτημένοι οι ιμάντες άσκησης. Διατίθενται δύο σετ από ιμάντες για διαφορετικά επίπεδα αντίστασης κατά την άσκηση, με το σετ να συμπληρώνεται από ένα ζευγάρι εύκαμπτων, εργονομικών λαβών που περιστρέφονται για να ακολουθούν τις κινήσεις του καρπού. Φυσικά προσφέρεται και μια τσάντα μεταφοράς, αλλά και DVD με προγράμματα εκγύμνασης, ενώ όσοι προτιμούν τον «ψηφιακό» γυμναστή, μπορούν να συμβουλεύονται την εφαρμογή «FleetBoard Driver» της εταιρείας.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως η Mercedes-Benz προχώρησε στη δημιουργία του TopFit-Set, θέλοντας να βοηθήσει τους οδηγούς -ειδικά αυτούς που κάνουν μεγάλες αποστάσεις- να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν από την καθιστική ζωή και τις φορτοεκφορτώσεις των φορτηγών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι οδηγοί χάνουν κατά μέσο όρο 24 ημέρες εργασίας το χρόνο λόγω υγείας, μια τιμή που είναι από τις υψηλότερες ανάμεσα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους.

PreviousNext