Τροχοί & TIR

Η Scania επενδύει στα ανθρακονήματα

Σε μία επένδυση ύψους 35 εκ σουηδικών κορωνών (λίγο πάνω από 3,3 εκ ευρώ) προχώρησε η εταιρεία Scania Growth Capital, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για χρηματοδότηση της start-up εταιρείας, Corebon AB
Πέμπτη 20/09/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μία επένδυση ύψους 35 εκ σουηδικών κορωνών (λίγο πάνω από 3,3 εκ ευρώ) προχώρησε η εταιρεία Scania Growth Capital, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για χρηματοδότηση της start-up εταιρείας, Corebon AB, η οποία έχει αναπτύξει μια επαναστατική μέθοδο κατασκευής ανθρακονημάτινων μερών.

Έχοντας την έδρα της στη Νότια Σουηδία, η Corebon εφαρμόζει μια πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής πλαστικών εξαρτημάτων ενισχυμένων με ίνες άνθρακα, η οποία εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, αφορώντας κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, οι τηλεπικοινωνίες, η αεροδιαστημική και η ρομποτική.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία, βασίζεται στην επαγωγική θέρμανση και επιτρέπει στην Corebon να παράγει συστατικά από ανθρακονήματα με σημαντικά υψηλότερη ταχύτητα από ότι με τις καθιερωμένες μεθόδους. Η ποιότητα των ανθρακονημάτων βελτιώνεται, την ίδια στιγμή που μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας κατά την παραγωγική διαδικασία.

PreviousNext