Τροχοί & TIR

Εκπαίδευση στα logistics μέσω εικονικής πραγματικότητας

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων στο κοινό Εργαστήριο Επιχειρήσεων για Logistics και Ψηφιοποίηση, ανέπτυξε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Fraunhofer και της εταιρείας D
Δευτέρα 31/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων στο κοινό Εργαστήριο Επιχειρήσεων για Logistics και Ψηφιοποίηση, ανέπτυξε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Fraunhofer και της εταιρείας DB Schenker.

Το περιεχόμενο αφορά στη διαδικασία συσκευασίας και επιλογής παραγγελιών και είναι το πρώτο που ξεκίνησε ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε έξι ασκήσεις που διδάσκουν στους συμμετέχοντες τις διαδικασίες από την αρχή μέχρι το τέλος, ενθαρρύνοντας τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού. Η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι προς το παρόν διαθέσιμο στα γερμανικά και τα αγγλικά, ενώ μπορούν να προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Επιπλέον, ετοιμάζεται και μία έκδοση εικονικής πραγματικότητας (VR) των ασκήσεων, με τους υπαλλήλους της DB Schenker να φορούν 3D γυαλιά για να μπουν σε έναν εικονικό κόσμο, όπου μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με το περιβάλλον εκπαίδευσης και να μάθουν ακόμη και τις ακολουθίες κινήσεων, γεγονός που διευκολύνει τη μετάβαση από το εικονικό περιβάλλον στο πραγματικό.

Η τεχνολογία προσφέρει στους εργαζόμενους την ευκαιρία να εκτελέσουν εκτεταμένες δοκιμές σε διαδικασίες logistics οι οποίες βρίσκονται ακόμη στη φάση υλοποίησης, πριν αυτές προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε πρόσφατα και χρησιμοποιείται επί του παρόντος στις εγκαταστάσεις της DB Schenker στη Λειψία, ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκταση του προγράμματος σε άλλα κέντρα logistics.

PreviousNext