Τροχοί & TIR

Αυτόνομες τρακτορεύσεις

Στο πρώτο τέταρτο του νέου έτους, στο εργοστάσιο του Groupe PSA που βρίσκεται στο Σοσό της Γαλλίας, θα λειτουργούν δύο αυτόνομοι τράκτορες ελκτικής ικανότητας 25 τόνων, μεταφέροντας ανταλλακτικά από
Παρασκευή 28/12/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Αυτόνομες τρακτορεύσεις

Στο πρώτο τέταρτο του νέου έτους, στο εργοστάσιο του Groupe PSA που βρίσκεται στο Σοσό της Γαλλίας, θα λειτουργούν δύο αυτόνομοι τράκτορες ελκτικής ικανότητας 25 τόνων, μεταφέροντας ανταλλακτικά από το εργοστάσιο προς τη γραμμή παραγωγής των επιβατικών μοντέλων της Peugeot.

Ο τράκτορας ονομάζεται TractEasy και κατασκευάζεται από την εταιρεία EasyMile σε συνεργασία με την TLD και είναι παρόμοιος με εκείνους που απασχολούνται στα λιμάνια για την έλξη των ασυνόδευτων. Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, τράκτορας προορίζεται για χρήση σε εργοστάσια, αεροδρόμια και κέντρα logistics, βελτιώνoντας σε αυτά την επιχειρησιακή ευελιξία.

Το TractEasy μπορεί να κινηθεί αυτόνομα με ταχύτητες έως και 25 χλμ./ώρα, ωστόσο στο γαλλικό εργοστάσιο θα κινείται με 15 χλμ./ώρα, συμμορφούμενο με τους κανονισμούς της μονάδας. Θα πραγματοποιεί κυκλικές διαδρομές μήκους 3 χλμ., καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, στο εργοστάσιο που καθημερινά παράγονται 2.100 οχήματα.

Προς το παρόν πραγματοποιούνται δοκιμές του TractEasy στο Σοσό, μια διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί άμεσα ένας «συνδεδεμένος» δρόμος, στον οποίο ο αυτόνομος τράκτορας θα μπορεί να επικοινωνεί με τους φωτεινούς σηματοδότες και τις λοιπές υποδομές του δρόμου, ώστε να μειώνονται οι καθυστερήσεις της μεταφορικής διαδικασίας λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

PreviousNext