Τροχοί & TIR

Εκτός δρόμου δυνατότητες για το νέο Opel Combo

Με το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, IntelliGrip, αλλά και το προαιρετικό πακέτο «Worksite» εξοπλίζεται το νέο Opel Combo, γεγονός που καθιστά το προσθιοκίνητο βαν ικανό να κινηθεί με ασφ
Τρίτη 04/12/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, IntelliGrip, αλλά και το προαιρετικό πακέτο «Worksite» εξοπλίζεται το νέο Opel Combo, γεγονός που καθιστά το προσθιοκίνητο βαν ικανό να κινηθεί με ασφάλεια σε ανώμαλα εδάφη, όπως για παράδειγμα σε ένα εργοτάξιο.

Το IntelliGrip διαθέτει πέντε προγράμματα ελέγχου πρόσφυσης και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το ενδεδειγμένο, μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα. Στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά προσαρμόζουν άμεσα την κατανομή ροπής στους τροχούς και επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του ESP, σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα επιτρέπει την ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης και ολίσθησης των τροχών.

Η βασική λειτουργία του IntelliGrip είναι η «Normal / On-road», κατά την οποία το ESP και ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζονται σε συνήθεις, καθημερινές συνθήκες. Το «Snow mode» προορίζεται για τον πάγο και το χιόνι και λειτουργεί έως τα 50 χλμ./ώρα. Το σύστημα φρενάρει τον ολισθαίνοντα τροχό και μεταφέρει τη ροπή στον έτερο εμπρός τροχό. Περισσότερη ολίσθηση επιτρέπει το πρόγραμμα «Mud» (ενεργό μέχρι τα 80 χλμ./ώρα), καθώς η σκόπιμη ολίσθηση του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση κατά την εκκίνηση, απομακρύνει τη λάσπη από το ελαστικό. Η λειτουργία «Sand», επιτρέπει τη μικρή ταυτόχρονη ολίσθηση των δύο κινητήριων τροχών, για να αποφευχθεί η βύθιση του αυτοκινήτου στην άμμο. Τέλος, το «ESP Off» επιτρέπει την απενεργοποίηση του ESP και του ελέγχου πρόσφυσης μέχρι τα 50 χλμ./ώρα. Από εκεί και πάνω, το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα σε «normal mode» για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον προστασία σε δύσβατο έδαφος παρέχει το προαιρετικό πακέτο «Worksite», το οποίο περιλαμβάνει Σύστημα Ελέγχου Καθόδου (Hill Descent Control), 30 χλστ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, πιο άκαμπτη εμπρός αντιστρεπτική δοκό και ενισχυμένο πίσω εγκάρσιο στοιχείο, ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου, πίσω ελατήρια μεταβλητού συντελεστή και μεταλλικό προστατευτικό του κάρτερ.

Προσεχώς ηλεκτροκίνηση

Με βάση τη δέσμευση «Opel goes electric», η οποία εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο «PACE!», μέχρι το τέλος του 2020 η Opel θα διαθέτει 4 ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά μοντέλα, ενώ ως το 2024, θα υπάρχει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο της μάρκας. «Σε ένα περιβάλλον επιβολής αυστηρών προτύπων για τις εκπομπές CO2, έχουμε ευθύνη να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την εταιρία και το δίκτυο διανομέων μας, με ένα πολύ ανταγωνιστικό portfolio επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και του προσιτού εξηλεκτρισμού» δήλωσε σχετικά ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Στο μεταξύ, η Opel είναι ήδη έτοιμη για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. «Η δέσμευσή μας στο Euro 6d-TEMP αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να ηγηθούμε της μείωσης των εκπομπών ρύπων και θεμελιώδη πυλώνα της πελατοκεντρικής μας προσέγγισης. Όποιος αγοράζει ένα νέο Opel δεν πρέπει να ανησυχεί για την οποιαδήποτε απαγόρευση εισόδου σε κέντρα πόλεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις», τόνισε ο κ. Michael Lohscheller.

PreviousNext