Τη σημασία των λιμένων ως αναπόσπαστου και αναντικατάστατου τμήματος της μεταφορικής και εφοδιαστικής αλυσίδας επεσήμανε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Συνεργασία Εμπορευματικών Κέντρων – Λιμένων, Ευρωπαϊκή Εμπειρία, Προκλήσεις», που διοργάνωσε ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, την Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπορευματικών Κέντρων (Europlatforms).

Παράλληλα, ο κ. Τεμπονέρας αναγνώρισε την ανάγκη της αλληλοσυμπληρούμενης δράσης μεταξύ των Εμπορευματικών Κέντρων και των Λιμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είναι προς το συμφέρον όλων να αξιοποιηθούν όλες οι ομολογουμένως σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας των εμπλεκόμενων μερών». Ακόμη, ο κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε και στη συνεισφορά της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, η οποία, μαζί με τα ελληνικά λιμάνια, μπορεί να αξιοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, ενώ επεσήμανε, πως η «η ποιότητα, η προσβασιμότητα και η αξιοπιστία των υπηρεσιών μεταφορών επιτρέπουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και δημιουργούν σημαντικές άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες πολλαπλασιαστικές ωφέλειες για τις εθνικές οικονομίες».

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιανουαρίου (369) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.