Η Daimler Trucks κατέγραψε μια θριαμβική πορεία στις ταξινομήσεις το 2018, με Freightliner, Mercedes και Fuso να «σπάνε ταμεία» στην αγορά των ΗΠΑ, και πλέον πατάει δυνατά το γκάζι για την επόμενη μέρα της Μεταφοράς. Oδηγούμε στην Αμερική το νέο Cascadia (facelift 2019), συνομιλούμε με τους μηχανικούς για τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης των αμερικανικών φορτηγών της Daimler και καταγράφουμε τις επερχόμενες εξελίξεις της τεχνολογίας βαρέων οχημάτων όπως αυτές διαφάνηκαν στην έκθεση CES 2019 στο Λας Βέγκας.

Το 2018 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της Daimler Trucks. Οι πάνω από μισό εκατομμύριο ταξινομήσεις που κατέγραψε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων του πλανήτη την περασμένη χρονιά με τις μάρκες Mercedes-Benz, Fuso, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses και BharatBenz αποτελούν επίδοση αξιοζήλευτη, η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας κερδίζοντας μάλιστα την πρωτιά σε αγορές όπως Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Βραζιλία.

Η επίδοση που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα αυτά, είναι τα 76.500 φορτηγά μόνο του μοντέλου New Cascadia που πουλήθηκε από το λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς το 2016. Το πανέμορφο «μουράτο» της Freightliner δέχθηκε σειρά βελτιώσεων για το 2019 και είχαμε την ευκαιρία να δούμε το φρεσκαρισμένο αυτοκίνητο από κοντά, στο Λας Βέγκας, καθώς και να παρακολουθήσουμε τις νέες τάσεις στην τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων όπως αυτές καθορίζονται στη Μέκκα των ηλεκτρονικών, την έκθεση CES στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.