Μια νέα, κομψή όσο και σκληροτράχηλη έκδοση του Nissan Navara, με την ονομασία N-Guard, είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά, η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός life style αυτοκινήτου και ενός εργαλείου δουλειάς για τους επαγγελματίες.

Με πολλά καινούργια χαρακτηριστικά στην εξωτερική εμφάνισή του, πλουσιότερο εσωτερικό εξοπλισμό, αυτόματο κιβώτιο και κινητήρα με 190 ίππους, το Nissan προκαλεί τον ιδιοκτήτη του να το οδηγήσει στα όριά του και να το δοκιμάσει, όπως και εμείς, σε δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές. Φορτώνουμε το Navara N-Guard με τον εργοταξιακό εξοπλισμό της επιχείρησης Ναουνούλη και τον μεταφέρουμε σε φράγμα του ποταμού Πηνειού.

Σημείο αναφοράς για την έκδοση N-Guard αποτελεί ο 2.3 λίτρων πετρελαιοκινητήρας του στην πιο ισχυρή έκδοσή του με 190 ίππους και 450 Nm ροπής. Να αναφέρουμε ότι μέχρι πρότινος το Navara ήταν διαθέσιμο στην ελληνική αγορά μόνο με τον κινητήρα στην ισχύ των 160 ίππων, και πλέον, οι λάτρεις της ταχύτητας και των αυξημένων επιδόσεων έχουν στη διάθεσή τους ένα πιο δυνατό σύνολο. Γρήγορη επιτάχυνση, τράβηγμα από χαμηλό εύρος στροφών, εντυπωσιακές ρεπρίζ, προσπεράσεις με ασφάλεια, υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα σε ανηφορικές διαδρομές, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζει ο κινητήρας. Να επισημάνουμε ότι τα 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε 10,8 δτλ. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, ξεκινώντας από τη Μάνδρα Αττικής με κατεύθυνση τη Θήβα, μέσω Κάζας.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.