Η επέλαση του φετινού χιονιά, με έντονα φαινόμενα και χαμηλές – πολικές θερμοκρασίες, δημιούργησε πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις εξαιτίας των παγωμένων δρόμων. Ωστόσο, κάποιοι δήμοι, όπως του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, με το κατάλληλο τροχαίο υλικό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού κατάφεραν να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία κρατώντας το οδικό δίκτυο της περιοχής ανοικτό.

Αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή ήταν το τελευταίο απόκτημα του δήμου, ένα καινούριο Mercedes-Benz Unimog U 423, με λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα. Πρόκειται για ένα πραγματικό πολυμηχάνημα που βρίσκει διάφορες εφαρμογές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δουλειάς. Συναντήσαμε τον οδηγό του, Γιάννη Πεϊκίδη, εν ώρα εργασίας καταγράφοντας την άποψή του για το όχημα. Παράλληλα ο Κώστας Καββαδίας, υπεύθυνος προϊόντος βαρέων φορτηγών και σύμβουλος πωλήσεων Unimog, μας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του U423 που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

«Ο σχεδιασμός του στιβαρού πλαισίου τύπου σκάλας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση που θα παρουσιαστεί. Η μόνιμη τετρακίνηση, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος χάρη στους άξονες τύπου πύλης, η άνετη οδήγηση, η μεγάλη γωνία περιστροφής των αξόνων καθώς και τα μπλοκέ διαφορικά και στους δύο άξονες είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Unimog. Χάρη στα μονά ελαστικά, το κεντρικό σύστημα πλήρωσης ελαστικών και την ισορροπημένη κατανομή βάρους, το όχημα καταφέρνει να κινείται στο δρόμο με ταχύτητα έως και 90 χλμ./ώρα. Επίσης, άλλα σημαντικά πλεονεκτήματά του είναι οι ισχυρές επιδόσεις του κινητήρα, οι συμπαγείς διαστάσεις του καθώς και η ευκολία στο χειρισμό του.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Μαρτίου (371) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.