Τροχοί & TIR

Βελτιωμένα παλετοφόρα και περονοφόρα Toyota

Η Toyota Material Handling Europe αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά των παλετοφόρων και περονοφόρων ανυψωτικών μοντέλων της. Λόγος γίνεται για τα Toyota BT Levio και BT Staxio της σειράς «W» (LWE140-250
Κυριακή 17/03/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Toyota Material Handling Europe αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά των παλετοφόρων και περονοφόρων ανυψωτικών μοντέλων της. Λόγος γίνεται για τα Toyota BT Levio και BT Staxio της σειράς «W» (LWE140-250 & SWE080L-200D), δύο μοντέλα που υπόσχονται βελτιωμένη φορτοεκφόρτωση, στοίβαξη και οριζόντια μεταφορά σε περιορισμένους χώρους.

Αναλυτικότερα, τα περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα BT Staxio, μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με υδραυλικό σύστημα χαμηλού θορύβου, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για εργασία σε περιβάλλοντα ευαίσθητα στην ηχορύπανση, αλλά και για τις νυχτερινές εργασίες. Επιπλέον, διαθέσιμος είναι πλέον και ένας δείκτης βάρους που εμφανίζει μια εκτίμηση του βάρους του φορτίου στις περόνες, κάτι που αποτρέπει την ανύψωση πολύ βαριών φορτίων, καθώς και την υπερφόρτωση των φορτηγών, των ανελκυστήρων και των σημείων φόρτωσης (ράμπες). Ακόμα, το μοντέλο BT Staxio SWE080L-140L μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα δύο φορτία παλετών (ένα στους βραχίονες στήριξης και ένα στις περόνες), ενώ το BT Staxio SWE200D έχει σχεδιαστεί ειδικά για διπλή στοίβαξη.

Επιπροσθέτως, τόσο στο BT Levio όσο και στο ΒΤ Staxio, έχουν τοποθετηθεί νέα καλύμματα για την μπαταρία και τον κινητήρα. Αμφότερα τα μοντέλα της σειράς «W» μπορούν να εξοπλιστούν με περιοριστή ταχύτητας όταν στρίβουν, γεγονός που διευκολύνει το χειρισμό ψηλών και ασταθών φορτίων, μειώνοντας παράλληλα τις ζημιές στα προϊόντα και τον κίνδυνο τραυματισμού των ανθρώπων. Επιπλέον, τα εν λόγω μοντέλα διατίθενται επίσης με ενσωματωμένο φορτιστή, για γρήγορη και εύκολη φόρτιση στην καρότσα του φορτηγού, προκειμένου έτσι να εξοικονομείται χρόνος. Στάνταρ είναι και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, τις οποίες κατασκευάζει η ίδια η Toyota Material Handling Europe.

Η εταιρεία υπόσχεται πως οι μπαταρίες δεν απαιτούν συντήρηση και πως συμβάλλουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης έως και κατά 30%. Σημειώνεται πως όλα τα μοντέλα της Toyota διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό σύστημα τηλεματικής, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες της μάρκας να συνδέουν τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματά τους στο I_Site, για αποτελεσματική μέτρηση και βελτίωση των λειτουργιών, σε ό,τι αφορά στην παραγωγικότητα και την ασφάλεια.

PreviousNext