Τροχοί & TIR

V8 ability

Ταξιδεύοντας για Ηγουμενίτσα κάνουμε την καθιερωμένη μας στάση στη μεταφορική του Μιλτιάδη Τάτση και του Δονάτου Νίκου από την Παραμυθιά για να δούμε από κοντά τα μεγαθήριά τους. Όλα αυτά τα χρόνια
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 25/04/2019 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο δράκος της Παραμυθιάς.
Ο δράκος της Παραμυθιάς.

Ταξιδεύοντας για Ηγουμενίτσα κάνουμε την καθιερωμένη μας στάση στη μεταφορική του Μιλτιάδη Τάτση και του Δονάτου Νίκου από την Παραμυθιά για να δούμε από κοντά τα μεγαθήριά τους.

Όλα αυτά τα χρόνια επενδύουν σε φορτηγά μάρκας Scania και Volvo, επικαθήμενα και συρόμενα, εκτελώντας μεταφορές σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, τα περισσότερα αυτοκίνητα φέρουν την ονομασία Eagle ακολουθούμενη από την ανάλογη αρίθμηση.

Προσεγγίζοντας το πάρκινγκ της εταιρείας βλέπουμε το πρόσφατο απόκτημα, ένα R το οποίο οδηγεί και περιποιείται ο Γιάννης Κώτσης. Φανατικός Σκανιάκιας ο ίδιος, ξεχωρίζει από την μπλούζα του King Club Hellas που φοράει, ενώ γυαλίζει τα ανοξείδωτα του τράκτορα. Όπως είναι φυσικό η συζήτηση μαζί του περιστρέφεται γύρω από τα Scania αλλά και τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των δρομολογίων. Μαζί του η κουβέντα είναι ευχάριστη και ο χρόνος κυλάει γρήγορα, ωστόσο, ο δράκος μας περιμένει για φωτογραφίες.

Άλλωστε αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας. Τον στήνουμε στο κατάλληλο σημείο και αρχίζουμε το έργο μας. Εξωτερικά το Scania έχει τις απαραίτητες βελτιώσεις που χρειάζεται για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα R, συνθέτοντας ωραίο αποτέλεσμα. Το πρώτο σημείο που εστιάζουμε είναι η διχρωμία του. Το λευκό χρώμα της καμπίνας διακόπτεται από το σκούρο γκρι της μάσκας. Από εκεί και πέρα κάποια πρόσθετα, όπως ο γείσος, η φωτεινή επιγραφή και η μπάρα με τα προβόλια τονίζουν την επιβλητική μορφή του δράκου.

Απαγορεύονται τα παπούτσια αλλά επιτρέπονται τα τακούνια

Το μάτι μας πέφτει σε ένα αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στο εσωτερικό, σε όποιον φοράει παπούτσια, αλλά την επιτρέπει σε όποια φοράει τακούνια. Πολύ σωστά τα γράφει, σκεφτήκαμε, όταν είδαμε την καμπίνα του. Είναι δυνατόν να πατήσεις με τα παπούτσια σε ένα κινητό σαλόνι; Μα φυσικά και όχι και γι’ αυτό το λόγο τα αφήνουμε στη θέση τους, στο τελευταίο σκαλοπάτι.

Αναμφίβολα, τα ταξίδια του Γιάννη γίνονται πιο ευχάριστα όταν βρίσκεται σε έναν τόσο προσεγμένο χώρο. Όπως στην εξωτερική όψη της καμπίνας προτιμήθηκε η διχρωμία, έτσι και στο εσωτερικό της, το λευκό και το μπλε χρώμα κάνουν ντουέτο. Η δερματίνη είναι με κουμπιά και στην πλάτη της καμπίνας δεσπόζει ένα μεγάλο V.

Scania χωρίς μηχανικές αναβαθμίσεις γίνεται;, αναρωτηθήκαμε. Ο Γιάννης δεν μας έδωσε καμία απάντηση στο ερώτημά μας. Θα το διαπιστώσουμε από κοντά όταν τον ακολουθήσουμε σε ένα δρομολόγιο προς τη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε οι ανηφόρες της διαδρομής είναι πολλές και μας περιμένουν…

Το λευκό χρώμα της καμπίνας διακόπτεται από το σκούρο γκρι της μάσκας. Από εκεί και πέρα κάποια πρόσθετα, όπως ο γείσος, η φωτεινή επιγραφή και η μπάρα με τα προβόλια τονίζουν την επιβλητική μορφή του δράκου.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext