Τροχοί & TIR

Ευκολότερη εγκατάσταση γερανού από τη Hiab

Δύο νέα αρθρωτά συστήματα εγκατάστασης γερανών σε φορτηγά παρουσίασε η Hiab, το BodyWorks για γερανούς βαρέως τύπου και το T-Body για γερανούς HIAB T-series. Τα εν λόγω μηχανήματα της Hiab είναι προ
Δευτέρα 13/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο νέα αρθρωτά συστήματα εγκατάστασης γερανών σε φορτηγά παρουσίασε η Hiab, το BodyWorks για γερανούς βαρέως τύπου και το T-Body για γερανούς HIAB T-series.

Τα εν λόγω μηχανήματα της Hiab είναι προκατασκευασμένα και μειώνουν τους χρόνους και το κόστος εγκατάστασής τους στο σασί. Αμφότερες έχουν βιδωτή κατασκευή χωρίς συγκολλήσεις και φέρουν εξαρτήματα που είναι εύκολο να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν.

Αναλυτικότερα, το Hiab BodyWorks μπορεί να μειώσει το χρόνο εγκατάστασης επί του αμαξώματος κατά 75%. Επιπλέον, είναι σημαντικά ελαφρύτερο, γεγονός που αυξάνει το ωφέλιμο φορτίο ή συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης όταν το φορτηγό δεν είναι πλήρως φορτωμένο. Το BodyWorks είναι συμβατό μόνο με το Hiab FrameWorks, δηλαδή το προκατασκευασμένο υποπλαίσιο το οποίο είναι έτοιμο για εγκατάσταση. Η εγκατάστασή του πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Hiab στο Meppel της Ολλανδίας, το οποίο εξυπηρετεί πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στα T-body της Hiab, αυτά παραδίδονται ως έτοιμα κιτ σε αντιπροσώπους και αμαξοποιούς, όπου μπορούν να εγκατασταθούν σε μόλις τέσσερις ώρες. Το T-Body μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση οποιωνδήποτε γερανών από T-009 έως T-038 σε πλαίσια μήκους L2 και L3. Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε γωνία, χάρη στην παρουσία υποπλαισίου με ενσωματωμένη δοκό σταθεροποίησης.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως η Hiab αποτελεί εταιρεία-μέλος του ομίλου Cargotec και πως πέρυσι απέκτησε τη γνωστή εταιρεία κατασκευής γερανών, Effer.

PreviousNext