Τροχοί & TIR

Τα ηλεκτρικά FUSO με αυτονομία 100 χλμ.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics της Ευρώπης, η DB Schenker, επεκτείνει τη συνεργασία της με τη FUSO, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες ενός ηλεκτροκίνητου eC
Τρίτη 14/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics της Ευρώπης, η DB Schenker, επεκτείνει τη συνεργασία της με τη FUSO, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες ενός ηλεκτροκίνητου eCanter στο Βερολίνο.

Πλέον, η θυγατρική εταιρεία της Daimler Trucks παραδίδει στην DB Schenker τέσσερις ακόμα μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού των 7,5 τόνων, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε αστικές διανομές στο Παρίσι, στη Φρανκφούρτη και στη Στουτγάρδη. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την παράδοση περισσότερων FUSO eCanter, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, τα δύο FUSO eCanter του Παρισιού θα πραγματοποιούν καθημερινά τέσσερα δρομολόγια, τα οποία περιλαμβάνουν 10-12 στάσεις. Δύο ακόμα ηλεκτρικά φορτηγά θα πιάσουν δουλειά στην περιοχή της Φρανκφούρτης και της Στουτγάρδης, πραγματοποιώντας αστικές διανομές, δίχως να εκπέμπουν ρύπους ή να κάνουν θόρυβο.

Υπενθυμίζεται πως το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της FUSO προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 4 τόνων. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 129 kW (180 ίππων) ισχύος και 390 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 82,8 kWh, που προσδίδουν στο φορτηγό αυτονομία τουλάχιστον 100 χλμ. Η φόρτισή τους πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ, αν το eCanter συνδεθεί με ταχυφορτιστή, η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις 90 λεπτά. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, περισσότερα από 100 eCanter πραγματοποιούν διανομές σε όλο τον κόσμο, έχοντας διανύσει έως τώρα πάνω από 300.000 χιλιόμετρα.

PreviousNext