Τροχοί & TIR

Η μεγαλύτερη παραγγελία για Scania φυσικού αερίου

Εκατό (100) μονάδες του τράκτορα Scania R 410 που λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), παρήγγειλε πρόσφατα η δανέζικη μεταφορική εταιρεία KP Logistik για το παράρτημά της στο Stavenhagen τ
Πέμπτη 23/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Εκατό (100) μονάδες του τράκτορα Scania R 410 που λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), παρήγγειλε πρόσφατα η δανέζικη μεταφορική εταιρεία KP Logistik για το παράρτημά της στο Stavenhagen της Γερμανίας, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη παραγγελία φορτηγών LNG που έχει δεχθεί έως τώρα η σουηδική μάρκα.

Τα εν λόγω Scania R 410 θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα ανάμεσα στα κέντρα της KP Logistik στο Stavenhagen και στο Wustermark, κοντά στο Βερολίνο. Τα φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις ξηρών, ψυγμένων και κατεψυγμένων τροφίμων, κυρίως στα καταστήματα λιανικής πώλησης της Netto και της Norma στην ανατολική Γερμανία. Τα νέα Scania σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για 4-5 χρόνια από την KP Logistik, μια περίοδο κατά την οποία υπολογίζεται πως θα διανύσουν περίπου 800.000 χλμ. Διαθέτουν τη μεγάλη καμπίνα με τα δύο κρεβάτια και εξοπλίζονται με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Χάρη στις δύο δεξαμενές LNG των 340 και 400 λίτρων, η αυτονομία των φορτηγών φτάνει μέχρι και τα 1.100 χλμ.

Σημειώνεται πως τα οικονομικά οφέλη της KP Logistik από τα Scania R 410 δεν περιορίζονται στη μείωση του κόστους καυσίμου, καθώς στη Γερμανία τα φορτηγά φυσικού αερίου εξαιρούνται από τα διόδια και παράλληλα ισχύουν επιδοτήσεις για την απόκτησή τους, στοιχεία που αντισταθμίζουν την υψηλότερη τιμή τους.

Στο ίδιο τεύχος #373

PreviousNext