Τροχοί & TIR

Στο σχολείο με Scania φυσικού αερίου

Η Γάνδη παρέλαβε πρόσφατα τέσσερα Scania Interlink LD φυσικού αερίου, τα οποία θα χρησιμοποιήσει ως σχολικά λεωφορεία αντικαθιστώντας παλαιότερα οχήματα πετρελαίου. Η βέλγικη πόλη σχεδιάζει να αντικ
Κυριακή 19/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Γάνδη παρέλαβε πρόσφατα τέσσερα Scania Interlink LD φυσικού αερίου, τα οποία θα χρησιμοποιήσει ως σχολικά λεωφορεία αντικαθιστώντας παλαιότερα οχήματα πετρελαίου.

Η βέλγικη πόλη σχεδιάζει να αντικαταστήσει και τα εννέα σχολικά λεωφορεία που έχει στη διάθεσή της, με φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα. Τα εν λόγω Scania Interlink Low Decker των 12 μέτρων, προσφέρουν 51 θέσεις με ζώνες ασφαλείας και επιπλέον χώρο για όρθιους επιβάτες. Τα σχολικά λεωφορεία της Γάνδης είναι εξοπλισμένα με κάμερες «τυφλών» σημείων, καθώς και με πλευρικές και οπίσθιες κάμερες. Ο οδηγός ενημερώνεται για την παρουσία πεζών και ποδηλατών, μέσω ηχητικών ειδοποιήσεων αλλά και φωτεινών ενδείξεων, οι οποίες εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων, όπως και στις δύο μπροστά κολόνες του οχήματος.

Σημειώνεται πως η Γάνδη έχει θέσει ως φιλόδοξο στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 από τις μεταφορές κατά 40% (σε σύγκριση με το 2007) μέχρι το 2030 ακολουθώντας τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες. Εκτός από τα τέσσερα νέα λεωφορεία, η πόλη παρήγγειλε και 11 φορτηγά Scania φυσικού αερίου, τα οποία θα της παραδοθούν άμεσα. Αξίζει να αναφερθεί πως το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας της πόλης, -το οποίο ξεκίνησε το 2016- αποδίδει ήδη καρπούς, με τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου στο κέντρο να έχουν μειωθεί κατά 20%.

PreviousNext