Τροχοί & TIR

Ένα κοντέινερ ανά φορτηγό: Με 2.500 εξαρτήματα προς συναρμολόγηση

Εντός του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Wörth am Rhein, υπάρχει και το κέντρο CKD Center (Completely Knocked Down), το οποίο γκρουπάρει όλα τα μέρη και τα εξαρτήματα ενός φορτηγού, προκειμένου α
Δευτέρα 24/06/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Tο CKD Center αποστέλλει κιτ φορτηγών σε περισσότερες από 60 χώρες, με το κάθε πακέτο να περιλαμβάνει έως και 2.500 μέρη.
Tο CKD Center αποστέλλει κιτ φορτηγών σε περισσότερες από 60 χώρες, με το κάθε πακέτο να περιλαμβάνει έως και 2.500 μέρη.

Εντός του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Wörth am Rhein, υπάρχει και το κέντρο CKD Center (Completely Knocked Down), το οποίο γκρουπάρει όλα τα μέρη και τα εξαρτήματα ενός φορτηγού, προκειμένου αυτό να συναρμολογηθεί σε μία δεύτερη μονάδα της εταιρείας.

Το εν λόγω κέντρο της μάρκας λειτουργεί από το 1966 και πρόσφατα πακετάρισε σε ένα κοντέινερ 40 ποδών, το κιτ φορτηγού υπ’ αριθμόν 750.000. Το συγκεκριμένο κοντέινερ από τη Γερμανία θα σταλεί στο Ρότερνταμ και στη συνέχεια θα σαλπάρει προς το Πορτ Ελίζαμπεθ της Ν. Αφρικής, προκειμένου να καταλήξει στο Ανατολικό Λονδίνο της αφρικανικής χώρας, όπου στο τοπικό εργοστάσιο της Mercedes-Benz θα συναρμολογηθεί ώστε να αποτελέσει ένα λευκό Actros 2652 LS 6x4, το οποίο ο ιδιοκτήτης του προβλέπεται να παραλάβει στα μέσα Ιουλίου.

Σημειώνεται πως το CKD Center αποστέλλει κιτ φορτηγών σε περισσότερες από 60 χώρες, με το κάθε πακέτο να περιλαμβάνει έως και 2.500 μέρη. Προκειμένου οι λειτουργίες, οι διαδικασίες και ο χειρισμός να είναι κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερες, συνήθως συσκευάζονται μαζί τέσσερα (4) πανομοιότυπα φορτηγά, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ταιριάζουν σε τέσσερα κοντέινερ. Ένα τέτοιο σετ τεσσάρων συσκευασιών αποτελείται από συνολικά 48 πακέτα και ζυγίζει από 50 έως 70 τόνους.

Επιπλέον, οι ειδικοί στο Wörth υποστηρίζουν τακτικά τους συναδέλφους τους στα εργοστάσια του εξωτερικού με ειδικά προγράμματα κατάρτισης κ.α., προκειμένου να διασφαλίζονται οι αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας παγκοσμίως, γεγονός που καταδεικνύει το σημαντικό ρόλο του CKD Center στο διεθνές δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Trucks.

Αξίζει να αναφερθεί πως το πρώτο «πακέτο» που έστειλε το CKD Center το 1966 ήταν προς το Ιράν. Εκείνη τη χρονιά κατασκευάστηκαν μόλις 500 κιτ φορτηγών, ενώ το 1969 η παραγωγή έφτασε στις 11.000 μονάδες. Σήμερα, στο κέντρο απασχολούνται περίπου 500 υπάλληλοι, οι οποίοι αποστέλλουν σε «κομμάτια» τα Actros, Arocs, Unimog και Zetros. Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης, οι υποδομές πληροφορικής στο CKD Center εκσυγχρονίζονται, προκειμένου η κάθε παραγγελία να μπορεί να ελεγχθεί, να επιλεγεί, να συσκευαστεί και να σκαναριστεί χωρίς τη χρήση χαρτιού.

PreviousNext