Τροχοί & TIR

Fleet Solutions από τη Wabco

Την ίδρυση νέας επιχειρηματικής μονάδας για συστήματα διαχείρισης στόλου, με την ονομασία Fleet Solutions ανακοίνωσε η Wabco. Η γνωστή εταιρεία που προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με συστήματα ε
Παρασκευή 20/09/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την ίδρυση νέας επιχειρηματικής μονάδας για συστήματα διαχείρισης στόλου, με την ονομασία Fleet Solutions ανακοίνωσε η Wabco.

Η γνωστή εταιρεία που προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με συστήματα ελέγχου πέδησης κι άλλα προηγμένα εξαρτήματα (κυρίως) για βαρέα επαγγελματικά οχήματα, ενσωματώνει στη νέα αυτή μονάδα τις προϋπάρχουσες Aftermarket και Digital Customer Services. Ως αποτέλεσμα, ψηφιακές υπηρεσίες, ανταλλακτικά και σέρβις πλέον συστεγάζονται. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων η γρήγορη ανάπτυξη του επονομαζόμενου Internet of Things (IoT) και τεχνολογιών cloud -υπολογιστική ισχύς που βρίσκεται συγκεντρωμένη σε ένα «σύννεφο» απομακρυσμένων δικτύων.

Η Wabco Fleet Solutions ήδη προσφέρει αρκετές από αυτές τις καινοτομίες στους πελάτες, με ψηφιακά «εργαλεία» για την αύξηση της αποδοτικότητας του στόλου, μείωση ή και απαλοιφή της ακινητοποίησης των οχημάτων, συμβατότητα με την κείμενη νομοθεσία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και βελτιστοποίηση της κατανομής φορτίων, μέσω του Fleet Management Solutions (FMS), του Λογισμικού ως Υπηρεσίας (SaaS) και άλλων τεχνολογιών. Σκοπός είναι να επεκταθεί σημαντικά το συγκεκριμένο προϊοντικό πορτφόλιο σε κάθε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας από τους διανομείς ανταλλακτικών, τους πελάτες κάθε μεταφορικής, τα σημεία τεχνικής υποστήριξης, εταιρείες ενοικίασης ώστε να επιτευχθεί η πλέον απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Fleet Solutions περιλαμβάνει το γνωστό Fleet Management System της Wabco, το πρόσφατα ανακοινωθέν TX-Fuelcompass, το TX-Trailerpulse, το TXTrailerfit, τα Remote Diagnostics (εξ αποστάσεως διαγνωστικό), λύσεις για εκ των υστέρων τοποθέτηση διαφόρων εξαρτημάτων, όπως η οικονομική σειρά ProVia, και κιτ επισκευής. Το δίκτυο της Wabco απλώνεται σε 115 χώρες, με πάνω από 4.600 σημεία διανομής και υποστήριξη από 3.100 πιστοποιημένους επισκευαστές. Το τμήμα Wabco Fleet Solutions στελεχώνεται ήδη με 900 εργαζόμενους.

Πρόσφατα η WABCO, μετά το στόλο της Girteka Logistics, διασυνδέει τα φορτηγά μίας ακόμα μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας logistics, της ολλανδικής Vos Logistics, η οποία αντικατέστησε το σύστημα διαχείρισης στόλου (FMS) σε 1.200 φορτηγά της, τοποθετώντας τον on-board υπολογιστή, TX-SKY της WABCO. Αυτός λειτουργεί ως ασφαλής πύλη επικοινωνίας, παρέχοντας στους οδηγούς λεπτομέρειες πλοήγησης και προγραμματισμού, καθώς και ανατροφοδότηση σχετικά με τους διαθέσιμους χρόνους οδήγησης - ανάπαυσης και το στιλ οδήγησης. Επιπλέον, οι οδηγοί της Vos Logistics χρησιμοποιούν την εφαρμογή TX-FLEX της WABCO στα smartphones τους, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα σάρωσης barcode και υπογεγραμμένων εγγράφων, μεταφόρτωσης εικόνων, προσθήκης παρατηρήσεων πελατών ή πληροφοριών παλετών, καθώς και αναφορών. Στη συνέχεια, τα δεδομένα συγχρονίζονται με το TX-SKY μέσω Bluetooth. Έτσι, η εν λόγω εφαρμογή βοηθά στην ψηφιοποίηση και μείωση του χρόνου που απαιτείται για την υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος διαδικασιών, από την παράδοση προϊόντων έως την τιμολόγηση. Σημειώνεται, τέλος, πως εκτός από τις 1.200 μονάδες TX-SKY, η Vos Logistics σχεδιάζει να αγοράσει άλλες 300, για να τις τοποθετήσει στα φορτηγά που απέκτησε κατά τη διάρκεια του 2019.

PreviousNext