Το μειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας τεχνολογίας TuSimple που ειδικεύεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, απέκτησε πρόσφατα το παρακλάδι της UPS, η εταιρεία επιχειρηµατικού κεφαλαίου UPS Ventures.

Οι δύο εταιρείες δοκιμάζουν αυτή την περίοδο από κοινού οδηγικά αυτόνομους τράκτορες με τρέιλερ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα οφέλη από τη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας στις μεταφορές. Επιπλέον, μέσω αυτών των δοκιμαστικών διαδρομών, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Αριζόνα ανάμεσα στο Φοίνιξ και στο Τουσόν, θα βοηθήσουν τους ιθύνοντες της UPS να κατανοήσουν καλύτερα το πώς λειτουργούν τα αυτόνομα φορτηγά Επιπέδου 4, τα οποία -υπενθυμίζεται- πως έχουν τη δυνατότητα να κινούνται δίχως την παραμικρή ανθρώπινη συμβολή. Ωστόσο, επειδή το υπάρχον νομικό πλαίσιο επιβάλλει την παρουσία οδηγού στο κόκπιτ για λόγους ασφαλείας, στα φορτηγά που δοκιμάζουν οι δύο εταιρείες υπάρχει χειριστής έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο.

Σημειώνεται, πως η TuSimple η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2015, φιλοδοξεί να βγάλει πρώτη στην αγορά ένα πλήρως αυτόνομο φορτηγό, προκειμένου να συμβάλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του μεταφορικού κόστους και στον περιορισμό των εκπομπών CO2 . Για αυτό το λόγο, η εταιρεία εξελίσσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης η οποία θα μπορεί να εφαρμοστεί σε 3αξονικά (και άνω) βαρέα φορτηγά, θεωρώντας πως τα εν λόγω οχήματα θα μπορούσαν να μειώσουν τα μεταφορικά κόστη κατά 30%.