Τροχοί & TIR

Επενδύσεις στον λιμένα Βόλου

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, η ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α./Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, δύο σημαντικών επενδύσεων στον λιμένα του Βόλου. Αφορά στη χρηματοδότηση της επέ
Πέμπτη 03/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, η ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α./Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, δύο σημαντικών επενδύσεων στον λιμένα του Βόλου.

Αφορά στη χρηματοδότηση της επένδυσης προμήθειας ενός αυτοκινούμενου γερανού μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 120 τόνων και ενός οχήματος στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Ο.Σ.Μ.Ε.), τύπου Reach Stacker. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 3.500.000 € (προ Φ.Π.Α.).

Σημειώνεται πως το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% της συνολικής επένδυσης, δεδομένων των περιορισμών που υφίστανται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων, έπειτα και από σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (Ε.Υ.Κ.Ε.). Για την ολοκλήρωση της προμήθειας απαιτείται η διεκπεραίωση των προβλεπόμενων, από την ισχύουσα, περί προμηθειών νομοθεσία, διεθνών διαγωνιστικών διαδικασιών και η επιλογή του τρόπου κάλυψης του υπολειπόμενου ποσοστού (65%) της χρηματοδότησης της εν λόγω προμήθειας.

Στην ανακοίνωσή της η Ο.Λ.Β. Α.Ε., ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα. Δ. Κολυνδρίνη, καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τονίζεται, μάλιστα, πως οι εν λόγω επενδύσεις θα αποτελέσουν την πρώτη σοβαρή ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του εμπορικού λιμένα Βόλου, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

PreviousNext