Με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, οικονομικό στη χρήση 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα 85 ίππων και έναν πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης όγκου σχεδόν 1 m3 , το νέο Fiesta Van αποτελεί τον άξιο «Βενιαμίν» της γκάμας επαγγελματικών της Ford. Το φορτώνουμε με κρασιά στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ένα ολόλευκο Ford Fiesta Van στην έκδοση Business, εξοπλισμένο με τον πετρελαιοκινητήρα 1,5 TDCi των 85 ίππων, μας περίμενε στις εγκαταστάσεις της ΒΕΛΜΑΡ στη Νέα Ερυθραία για να το οδηγήσουμε. Επειδή, όμως, τα αυτοκίνητα τα δοκιμάζουμε πάντοτε σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, επισκεφθήκαμε το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, οι επικεφαλής του οποίου αγόρασαν πρόσφατα από τη ΒΕΛΜΑΡ ένα επίσης άσπρο Fiesta Van, στην κορυφαία έκδοση Sport.

«Επιλέξαμε το Fiesta Van λόγω του πλούσιου εξοπλισμού του, των προηγμένων χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει, αλλά και επειδή είναι το πιο σύγχρονο μοντέλο της κατηγορίας του με δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Γιάννης Παπαγιαννάκος, το νέα «αίμα» της επιχείρησης που, ας σημειωθεί, μετρά ήδη 100 χρόνια ζωής. Στην ερώτησή μας για το πώς επέλεξαν την έκδοση Sport παρόλο που έχει μικρότερο ωφέλιμο φορτίο κατά 30 κιλά σε σχέση με τη Business, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του οινοποιείου κ. Βασίλης Παπαγιαννάκος, εξηγώντας: «Καταρχάς, το Fiesta Van στα δρομολόγιά του μεταφέρει κρασιά βάρους 200-300 κιλών. Οπότε το ωφέλιμο φορτίο δεν ήταν πρόβλημα για εμάς. Επιπλέον, επιλέξαμε την έκδοση Sport, επειδή ταιριάζει με το δυναμικό προφίλ της εταιρείας μας, η οποία την τελευταία 10ετία αναπτύσσεται συνεχώς, εστιάζοντας στις εξαγωγές».

Όμορφο αμάξωμα – αναβαθμισμένη ποιότητα

Με μήκος λίγο πάνω από τα 4 μέτρα, το νέας γενιάς Fiesta Van διαθέτει σύγχρονης σχεδίασης αμάξωμα, το οποίο αποπνέει στιβαρότητα. Το μικρό βαν της «μπλε οβάλ» μάρκας δείχνει συνολικά αναβαθμισμένο, κάτι που γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό μόλις περάσεις στο εσωτερικό του. Εκεί, η αίσθηση απτής ποιότητας είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν και παράλληλα η σχεδίαση είναι καθόλα σύγχρονη. Για μία ακόμα φορά σε μοντέλο της Ford, δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο για τη θέση οδήγησης και την εργονομία. Καλοσχεδιασμένος και ευανάγνωστος είναι ο πίνακας οργάνων, ενώ highlight της καμπίνας αποτελεί η 8άρα οθόνη αφής του συστήματος infotainment, Ford SYNC. Αν θέλαμε οπωσδήποτε να εκφράσουμε μία (μικρή) ένσταση, θα λέγαμε πως δεν μας ικανοποίησε απόλυτα η ορατότητα από τους εξωτερικούς καθρέπτες.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου (378) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.