Τροχοί & TIR

FUSO eCanter: Δύο χρόνια στο δρόμο

Ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν διανύσει δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά τους τα FUSO eCanter, μια απόσταση που ισοδυναμεί με 25 φορές τον γύρο της Γης. Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί
Δευτέρα 14/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν διανύσει δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά τους τα FUSO eCanter, μια απόσταση που ισοδυναμεί με 25 φορές τον γύρο της Γης.

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περίπου 150 μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού της Daimler, τα οποία δραστηριοποιούνται σε επτά μεγάλες πόλεις του κόσμου, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και τη Λισαβώνα. Η συνολική απόσταση των eCanter γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς πως στις παραπάνω πόλεις τα ηλεκτρικά φορτηγά συνήθως διανύουν ημερησίως από 30 έως 80 χιλιόμετρα.

«Το FUSO eCanter έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και την ικανότητά του για μαζική παραγωγή. Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation και επικεφαλής της Daimler Trucks Asia, κ. Hartmut Schick.

Υπενθυμίζεται πως το FUSO eCanter των 7,49 τόνων (ωφέλιμο 4,5 τόνων) παράγεται στο Kawasaki της Ιαπωνίας και στο Tramagal της Πορτογαλίας. Αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό του κόσμου και φέρει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 129 kW (173 hp) ισχύος και 420 Nm ροπής. Τέλος, εξοπλίζεται με έξι μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 82,8 kWh, οι οποίες του προσδίδουν αυτονομία 100 χλμ.

PreviousNext