Συμπληρώνοντας ένα χρόνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, το νέο Sprinter έχει να επιδείξει έναν μεγάλο αριθμό πωλήσεων, ισχυροποιώντας παράλληλα τη θέση του στην κατηγορία των LCV.

Οι πολυάριθμες εκδόσεις του οχήματος της Mercedes-Benz καλύπτουν πλήρως τις επαγγελματικές ανάγκες των εταιρειών και προσφέρουν σημαντικά οφέλη χάρη στην αξιοπιστία και την αποδοτικότητά του. Ο ιδιοκτήτης του νέου Sprinter επωφελείται από μια σειρά βασικών πλεονεκτημάτων όπως την αυξημένη εκμετάλλευση στην κλούβα και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ενώ τα οχήματα με την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς προσφέρονται σε καλύτερη τιμή, χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης και πρόσθετο ωφέλιμο φορτίο, συγκριτικά με αυτά με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οδηγούμε την έκδοση Sprinter 211 CDI Van Standard στη λαχαναγορά της Χαλκίδας, στο κατάστημα του Δημήτρη Τσώκου, φορτώνοντας φρούτα και λαχανικά για να αξιολογήσουμε έτσι το χώρο φόρτωσης. Επιπλέον, φορτώνουμε μια παλέτα τούβλα καταγράφοντας τη συμπεριφορά και την κατανάλωση του αυτοκινήτου όταν κινείται φορτωμένο στο μέγιστο ωφέλιμό του και ταξιδεύουμε προς την Ηγουμενίτσα.

Στη Λαχαναγορά της Χαλκίδας

Το Sprinter Panel Van είναι διαθέσιμο με 4 μήκη, 3 ύψη οροφής και όγκο χώρου φόρτωσης έως και 17 κ.μ. Σε πρώτη φάση βαθμολογούμε με άριστα την πρόσβαση στο εσωτερικό της κλούβας χάρη στις τρεις πόρτες που διαθέτει. Η πίσω δίφυλλη πόρτα ανοίγει στις 90 και 180 μοίρες και το κατώφλι φόρτωσης είναι χαμηλό στα 569 χιλιοστά. Επιπλέον η παρουσία των δύο πλαϊνών θυρών βοηθάει σημαντικά στη φόρτωση/εκφόρτωση των εμπορευμάτων σε στενούς δρόμους όταν δεν υπάρχει πρόσβαση από τη μια πλευρά. Το άνοιγμα των θυρών γίνεται εύκολα με τη χρήση ελάχιστης μυϊκής δύναμης. Για την ασφαλή και στέρεη συγκράτηση του φορτίου διατίθενται συνολικά οκτώ κρίκοι πρόσδεσης του φορτίου. Οι βραδινές εργασίες διευκολύνονται, επίσης, χάρη στις δύο πλαφονιέρες οι οποίες εξασφαλίζουν αρκετό φως στην κλούβα. Το μήκος του χώρου φόρτωσης ανέρχεται στα 3.997 χιλιοστά στο οποίο χωρούν 25 πλαστικά τελάρα διαστάσεων 0,53 μήκους, 0,35 πλάτους και 0,31 ύψους. Το ανώτερο εσωτερικό ύψος φτάνει τα 1.789 χιλιοστά και χωρούν πέντε τελάρα. Το πλάτος είναι 1.787 χιλιοστά το οποίο περιορίζεται στους θόλους των τροχών στα 1.412 χιλιοστά.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου (378) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.