Τροχοί & TIR

Η Cummins επενδύει στο υδρογόνο

Ολοκληρώθηκε από την Cummins η απόκτηση της εταιρείας Hydrogenics, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κυψελών καυσίμου και συστημάτων για την παραγωγή υδρογόνου μέσω της ηλεκτρόλυσης. Η εν λόγω αγορ
Παρασκευή 08/11/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε από την Cummins η απόκτηση της εταιρείας Hydrogenics, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κυψελών καυσίμου και συστημάτων για την παραγωγή υδρογόνου μέσω της ηλεκτρόλυσης.

Η εν λόγω αγορά θα επιτρέψει στην Cummins να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά των κυψελών καυσίμου, με τις οποίες ασχολείται ήδη εδώ και 20 χρόνια. Σημειώνεται πως η Cummins απέκτησε το 81,4% των μετοχών της Hydrogenics, αντί του ποσού των 290 εκ. δολαρίων. Η εταιρεία θα έχει τη συνδρομή της ειδικής στα αέρια, Air Liquide, η οποία κατέχει το υπόλοιπο 18,6% της Hydrogenics. Με αυτό τον τρόπο, η Cummins θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να παράσχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες και απόλυτα εξατομικευμένες λύσεις γύρω από τις τεχνολογίες της αεριοκίνησης.

Στο μεταξύ, η Cummins παρέδωσε πρόσφατα τον υπ’ αριθμόν 3.000.000 κινητήρα πετρελαίου στην Ram Trucks, σε μία συνεργασία που μετρά ήδη τρεις δεκαετίες ζωής. Μάλιστα, το pick-up της αμερικάνικης μάρκας, στην κορυφαία έκδοση του Ram Heavy Duty εξοπλίζεται με το νέο 6κύλινδρο κινητήρα I-6 Turbo Diesel των 6,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχύ έως και 400 ίππων και ροπή που φτάνει μέχρι τα 1.356 Nm! Σημειώνεται πως ο κινητήρας της Cummins που έπιασε το ορόσημο παραγωγής, κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Columbus Mid-Range Engine Plant (CMEP), το οποίο βρίσκεται στην Ιντιάνα των Η.Π.Α., καταλαμβάνει έκταση 55.742 m2 και απασχολεί 900 υπαλλήλους.

Ο νέος κινητήρας της Cummins, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης. Η μικρή έχει ισχύ 370 ίππων και ροπή 1.152 Nm και συνεργάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 68RFE. Έξι σχέσεις μετάδοσης έχει και το αυτόματο κιβώτιο Aisin AS69RC που συνοδεύει την κορυφαία έκδοση του κινητήρα, η οποία αποδίδει ισχύ 400 ίππων και ροπή 1.356 Nm.
PreviousNext