Ξημερώματα στην εθνική οδό με λαϊκά τραγούδια στα ηχεία, τη μελωδία της ελευθέρας στο τέρμα και ο οδηγός του φορτηγού να ακολουθεί για εκατοντάδες χιλιόμετρα τη λευκή γραμμή του δρόμου.

Αυτή είναι η καθημερινότητα των αυτοκινητιστών, αυτή είναι και η ζωή του Γρηγόρη Τσακαγιάννη από την Ξάνθη. Με εμπειρία τριών δεκαετιών στη μεταφορά και εκατομμύρια χιλιόμετρα στο ενεργητικό του κατάφερε να δημιουργήσει ένα σεβαστό όνομα στο χώρο και μια αξιόλογη μεταφορική εταιρεία. Πιστός οπαδός του Ολλανδού κατασκευαστή, πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια μόνο με DAF.

Η πορεία του Γρηγόρη στην εθνική μεταφορά ξεκίνησε το 1992 με ένα συρόμενο DAF 2800. Βέβαια τα πρώτα του οδηγικά βήματα τα είχε κάνει αρκετά νωρίτερα πηγαίνοντας δρομολόγια με τον πατέρα του Μιχάλη. Ήταν η εποχή που τα παιδιά της ηλικίας του έπαιζαν στις αλάνες ενώ ο Γρηγόρης μάθαινε με επιτυχία να κάνει όπισθεν το συρόμενο. Το 1995 αντικατέστησε το μοντέλο 2800 με το 3600 με την ψηλή οροφή. Ισχυρότερος κινητήρας, περισσότερη δύναμη αλλά και μεγαλύτερη άνεση πλέον στα ταξίδια του καθώς διέθετε αυξημένους χώρους. Στη συνάντησή μας ο Γρηγόρης έφερε φωτογραφίες από τα δύο παλιότερα φορτηγά του τα οποία διατηρεί σε άριστη κατάσταση, αποτέλεσμα βέβαια της αγάπης του για το φορτηγό.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του DAF που αποτελεί το «καμάρι της Ξάνθης», στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.