Στη μεγάλη και διαχρονική προσφορά των ΚΤΕΛ στο κοινωνικό σύνολο αναφέρθηκε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στα μέλη, ιδιοκτήτες και μετόχους των Υπεραστικών λεωφορείων κατά την ετήσια συνέλευση της ΠΟΑΥΣ στα Γιάννενα.

Τόνισε την εξυπηρέτηση των πολιτών από τα δρομολόγια των άγονων γραμμών χωρίς επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπογράμμισε το κοινωνικό έργο των ΚΤΕΛ προς τους μαθητές και τα άτομα που ταξιδεύουν δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο, παραδεχόμενος, μάλιστα, ότι η κρατική επιδότηση γι΄ αυτό το συγκοινωνιακό έργο και χαμηλότερη του κόστους είναι και ετεροχρονισμένη.

Αναφερόμενος, κατόπιν, στη δέσμευση της χώρας να εναρμονιστεί με την κοινοτική νομοθεσία και την οδηγία 1370/2007 που προβλέπει διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση κάθε συγκοινωνιακού έργου τόνισε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο έναν σύγχρονο νόμο που θα λύνει προβλήματα χωρίς να δημιουργεί άλλα, όπως συγκεκριμένα είπε, παραπέμποντας στις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης να κρατικοποιήσει τον ΟΑΣΘ προκαλώντας μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.