Τροχοί & TIR

Να μας ζήσoυν...

Η ψυχή τους στην Κούλουρη «Γιώργο, μόλις έφτασα Πέραμα εγώ. Πού βρίσκεστε;» «Στα καζάνια της Δραπετσώνας Θάλεια, θα μας ακούσεις.» Και μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο, τους άκουσα. Άκουσα τις κόρνες της
από Θάλεια Αγριμανάκη | Πέμπτη 28/11/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ψυχή τους στην Κούλουρη

«Γιώργο, μόλις έφτασα Πέραμα εγώ. Πού βρίσκεστε;»

«Στα καζάνια της Δραπετσώνας Θάλεια, θα μας ακούσεις.»

Και μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο, τους άκουσα. Άκουσα τις κόρνες της χαράς των φορτηγών να ηχούν από χιλιόμετρα μακριά, καλύπτοντας τα ferry boat, την κίνηση και την οχλοβοή του λιμανιού.

Σήμερα θα γίνει ωραίος γάμος, σκέφτηκα… Η επιλογή του Γιώργου Σορώτου και της Κατερίνας Τζέμου να παντρευτούν στη Σαλαμίνα σήμαινε κομβόι με τον γαμπρό από την Αθήνα μέχρι το Πέραμα, όλα τα φορτηγά παρέα σε ένα ferry για τη Σαλαμίνα και έπειτα όλη η Κούλουρη στο πόδι. Άραγε ξέρει το νησί τι το περιμένει;

Και τότε έφτασαν. Ο ένας τράκτορας πιο όμορφος από τον άλλο, άσπροι, κόκκινοι, κίτρινοι, μπλε. Και όλοι να λαμποκοπούν και να αστράφτουν. Ναι, το Volvo του γαμπρού με το τριαντάφυλλο στη μάσκα ήταν το ομορφότερο. Φίλοι, συνάδελφοι και φυσικά ο κουμπάρος Αλέξανδρος Γιούσας συνοδεύουν τον Γιώργο στη χαρά του. Το Πέραμα ξεσηκωμένο: αυτοκίνητα και επιβάτες προτιμούσαν να πάρουν το επόμενο φέρρυ προκειμένου να προλάβουν να απαθανατίσουν με το κινητό τους το θέαμα.

Μέσα στο πλοίο τα φορτηγά κάνουν πάρτι. Μουσικές, κόρνες και πειράγματα στον γαμπρό λίγη ώρα πριν ανέβει τα σκαλιά του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καματερό Σαλαμίνας. Ο Γιώργος δεν έχει σταματήσει να χαμογελάει ούτε στιγμή. Κανονίζει τα φορτηγά, βγάζει φωτογραφίες, μιλάει στο τηλέφωνο, δείχνει πανευτυχής και ας καίει ο ήλιος πιο ζεστός από ποτέ στις 20 Ιουλίου.

15 λεπτά αργότερα οι κάτοικοι του νησιού θα ζήσουν πρωτόγνωρες στιγμές. Βγαίνουν στην πόρτα ή στα παράθυρα αναστατωμένοι από τις κόρνες. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για γάμο στέλνουν ευχές και χαιρετούν τους οδηγούς. Με ανεβασμένη διάθεση το σκηνικό της Αθήνας συνεχίζεται και στη Σαλαμίνα. Βόλτες στους δρόμους της Σαλαμίνας, κόρνες, γέλια και φωτογραφίες.

Στην εκκλησία οι καλεσμένοι περιμένοντας ανυπομονούν να δουν τα φορτηγά να έρχονται. «Άραγε για τη νύφη ανησυχεί κανείς;», σκέφτομαι… Με το που διακρίνουν το Volvo του Γιώργου να έρχεται, τα κινητά παίρνουν φωτιά, live στα social, έπειτα φτάνει και η άξια κουμπάρα Αναστασία Μπάτου και ο κόσμος ετοιμάζεται πλέον να υποδεχθεί τη νύφη. Λίγο αργότερα, η Κατερίνα, πιο όμορφη από ποτέ, κερδίζει το ζεστό χειροκρότημα φίλων και συγγενών που εντυπωσιάζονται από το χαμόγελό της και το απαστράπτον νυφικό με τη μακριά ουρά. Ο Γιώργος την κρατά από το χέρι γεμάτος αγάπη και ανεβαίνουν τα σκαλιά. Μετά το μυστήριο το πάρτι συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι σε χώρο εκδηλώσεων της Σαλαμίνας και το νησί έμεινε για πολλές εβδομάδες μετά να συζητά αυτόν τον όμορφο και ομολογουμένως ευχάριστα φασαριόζικο γάμο του Γιώργου και της Κατερίνας.

Η ομάδα του ΤΡΟΧΟΙ & TIR στέλνει στην Κατερίνα και τον Γιώργο τις θερμότερες ευχές για υγεία και ευτυχία, στους κουμπάρους Αναστασία και Αλέξανδρο ευχόμαστε να είναι πάντα άξιοι και στους συναδέλφους του γαμπρού να είναι πάντα καλοτάξιδοι.

PreviousNext