Η Otokar δείχνει απτόητη στη συνεχή ανάπτυξη πρωτοκλασάτων λεωφορείων, με το νέο 10μετρο πούλμαν Ulyso T να συνιστά μία αξιόλογη πρόταση για μεταφορά 43 επιβατών, με μονοκόκ αμάξωμα, μοναδική εκμετάλλευση, οικονομική λειτουργία και επίπεδο άνεσης το οποίο παραπέμπει σε πολύ ακριβότερες κατασκευές.

Η Otokar έχει καλύψει πολύ δρόμο, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Τούρκος κατασκευαστής, από εκεί που ήταν γνωστός μόνο για κάποια midi πούλμαν, μετά από συνεχή λανσαρίσματα νέων, μεγαλύτερων (έως 18 μέτρα) μοντέλων, έχει αποκτήσει γερό αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Ειδικά τα Vectio και Territo έχουν βρει το δικό τους κοινό, σε πολλές αγορές, με το «πάρκο» των Otokar να αυξάνει συνεχώς.

Στη χώρα μας, το Navigo ήταν ανέκαθεν γνώριμο στους Έλληνες λεωφορειούχους, ενώ το αστικό Kent ήδη κυκλοφορεί στα μέρη μας. Γεγονός είναι πως η Otokar, ως κατασκευαστής πλήρους κλίμακας, με δικό της R&D και σχεδιασμό, επιδεικνύει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας με κάθε νέο μοντέλο που λανσάρει. Το Ulyso λοιπόν, είναι ένα ολοκαίνουργιο, μεσαίου μήκους πούλμαν με integral –ημιαυτοφερόμενο πλάισιο/αμάξωμα ιδίας κατασκευής– δομή, και σαφές δείγμα της αυτοπεποίθησης που νιώθει ο κατασκευαστής.

Το όχημα είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην προηγούμενη έκθεση Busworld, και πρόσφατα έφτασε στην A.P. Bus & Coach Hellas, την επίσημη αντιπροσωπεία της Otokar στη χώρα μας, απ’ όπου και το παραλάβαμε για δοκιμή.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του 10μετρου πούλμαν Otokar Ulyso T των 43 επιβατών, στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.