Τροχοί & TIR

Με 500 κιλά επιπλέον ωφέλιμο οι κουρτίνες Schmitz

Έως και 500 κιλά επιπλέον ωφέλιμο φορτίο εμφανίζουν οι MEGA εκδόσεις των κουρτινών σειράς M.CS και Z.CS της Schmitz Cargobull. Μάλιστα, τα εν λόγω οχήματα που προορίζονται για τη μεταφορά παλετοποιη
Τετάρτη 25/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έως και 500 κιλά επιπλέον ωφέλιμο φορτίο εμφανίζουν οι MEGA εκδόσεις των κουρτινών σειράς M.CS και Z.CS της Schmitz Cargobull.

Μάλιστα, τα εν λόγω οχήματα που προορίζονται για τη μεταφορά παλετοποιημένων φορτίων ή συσκευασμένων εμπορευμάτων, διατίθενται πλέον και με τον μουσαμά POWER CURTAIN, ο οποίος δεν φέρει πηχάκια στήριξης. Αναλυτικότερα, ο συνδυασμός του φορτηγού M.CS και του συρόμενου Z.CS, προσφέρει έναν μεγάλο όγκο φόρτωσης (μέχρι 38 ευρωπαλέτες), σε συνδυασμό με μία υψηλή ικανότητα ελιγμών σε στενούς δρόμους και αστικά κέντρα.

Όπως και η έκδοση επικαθήμενης κουρτίνας, έτσι και η συρόμενη από μονό φορτηγό, είναι εξοπλισμένη με ανοιγόμενη οροφή με χειροκίνητο ανυψωτικό άγκιστρο. Μπορούν να οριστούν διάφορα ύψη καρότσας, γεγονός που επιτρέπει τη ρύθμιση της απαιτούμενης χωρητικότητας φόρτωσης ανάλογα με τις εκάστοτε μεταφορικές ανάγκες. Σημειώνεται, πως η οροφή ασφαλείας της Schmitz Cargobull διατίθεται πλέον και στον συνδυασμό M.CS / Z.CS, με το ενισχυμένο πλαίσιο της οροφής να μην απαιτεί συρματόσχοινα ή ιμάντες στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου. Η αντοχή του αμαξώματος πιστοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN 12642 Κώδικας XL και προαιρετικά πληροί τις προδιαγραφές μεταφοράς ποτών (Daimler 9.5, VDI 2700) ή ελαστικών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον μουσαμά POWER CURTAIN, αυτός δεν φέρει πλευρικά πηχάκια στήριξης χάρη στις κάθετες και οριζόντιες ενισχύσεις που διαθέτει, όπως και λόγω της παρουσίας ενός ειδικού μουσαμά που προσφέρει υψηλή προστασία από την κλοπή. Οι χειριστές, έτσι, πραγματοποιούν ταχύτερη – ευκολότερη φόρτωση και εκφόρτωση, καθώς δεν χρειάζεται να σκαρφαλώσουν στο φορτηγό για να ασφαλίσουν το φορτίο. Η κάθε πλευρά της κουρτίνας απασφαλίζεται και αναδιπλώνεται στην κυριολεξία με το ένα χέρι, και σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας, συνήθως αρκούν μόλις 35 δευτερόλεπτα για την όλη διαδικασία.

Στο ίδιο τεύχος #380

PreviousNext