Τροχοί & TIR

Boxer παντός εδάφους

«Boxer 4x4 Concept» ονομάζεται το πρωτότυπο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που δημιούργησε η Peugeot, παίρνοντας ως βάση το μακρύ Boxer L3 των έξι μέτρων. Εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης της Dangel
Δευτέρα 13/01/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Boxer 4x4 Concept» ονομάζεται το πρωτότυπο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που δημιούργησε η Peugeot, παίρνοντας ως βάση το μακρύ Boxer L3 των έξι μέτρων.

Εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης της Dangel που διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης (2WD, 4WD και Lock για κλείδωμα του πίσω άξονα) και διευκολύνει την κίνηση εκτός δρόμου. Το ίδιο κάνουν τα off-road ελαστικά της BF Goodrich, όπως και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+30 χλστ. εμπρός και +50 χλστ. πίσω).

Boxer 4x4 Concept

Το πρωτότυπο Boxer 4x4 αποτελεί το διάδοχο μοντέλο του Rifter 4x4 Concept και διαθέτει ένα χώρο διαβίωσης τριών επιβατών, ο οποίος έχει εμβαδόν 10 m2 . Προσφέρει κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο, όλα τους κατασκευασμένα από high-tech υλικά. Προεξάρχον χαρακτηριστικό του χώρου οδήγησης είναι η 9άρα οθόνη αφής της Alpine, που έχει ενσωματωμένο GPS το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τροχόσπιτα, επιτρέποντας στον χρήστη να εισάγει τις διαστάσεις του οχήματος ώστε να του προτείνει αντίστοιχες διαδρομές, αποφεύγοντας στενούς δρόμους ή χαμηλά περάσματα κάτω από γέφυρες.

Boxer 4x4 Concept

Μέσω μιας ενσωματωμένης σκάλας είναι δυνατή η πρόσβαση στην οροφή, όπου βρίσκεται σχάρα φόρτωσης για μεταφορά αντικειμένων, όπως το κανό από ξύλο καρυδιάς στη φωτό. Πίσω, υπάρχει επίσης μια βάση για ποδήλατα. Αισθητικά, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την απόχρωση Wanderlust Green, τα αυτοκόλλητα Dark Chrome και Mint, τη γρίλια Cast Iron, την προστατευτική εμπρόσθια ποδιά, τα πλαστικά φτερά και τα οκτώ φώτα LED που έχουν τοποθετηθεί πάνω από το παρμπρίζ.

Υπεύθυνος για την κίνηση του Boxer 4x4 Concept είναι ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας BlueHDi 165, ο οποίος αποδίδει 165 ίππους ισχύος και 370 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

PreviousNext