Μοντέρνο, σούπερ αποδοτικό, σικάτο, «δικτυωμένο» όσο κανένα άλλο, και με κάποιους από τους καλύτερους κινητήρες της αγοράς, το νέο Iveco S-Way ήρθε να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί στην κατηγορία των βαρέων οχημάτων.

Το νέο Iveco S-Way ξεκινά να παραδίδεται πλέον σε πελάτες, και είναι το αποκορύφωμα της προσπάθειας του Ιταλού κατασκευαστή να εκσυγχρονίσει τη γκάμα βαρέων οχημάτων του, και να αυξήσει σημαντικά τις ταξινομήσεις του στην Ευρώπη. Ο αντικαταστάτης του Stralis που παρουσιάστηκε το μακρινό 2002, φέρει σειρά καινοτομιών, που σκοπό έχουν να το κάνουν ανταγωνιστικό στη βαριά κατηγορία με ζητούμενο την αύξηση των πωλήσεων. Ο κατασκευαστής διοργάνωσε πρόσφατα μία οδηγική παρουσίαση με κάμποση οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό οδικό δίκτυο, για τα μέλη της επιτροπής κρίσης για το «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς» στην οποία παρευρεθήκαμε εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Στα περίχωρα του Τορίνο, στην κοιλάδα του Πιεμόντε, χτυπά η βιομηχανική καρδιά της Ιταλίας, κι εδώ σχεδιάζονται και κατασκευάζονται κάποια από τα πιο σοφιστικέ και ποιοτικά προϊόντα της παγκόσμιας αγοράς. Οι αουτοστράντα της περιοχής είναι το ιδανικό σκηνικό για να δοκιμάσουμε το νέο Iveco.

Καμπίνα

Οι μηχανικοί του κατασκευαστή είχαν επιλέξει για εμάς ένα AS440S48T/P: με τη μεγάλη καμπίνα «AS», τον εξακύλινδρο των 11,1 λίτρων των 480 hp. Ξεκινώντας από το ντιζάιν –δημιουργία του Σκωτσέζου David Wilkie- από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του S-Way, υπήρξε κριτική ότι, υπάρχουν στυλιστικά στοιχεία από Scania νέας γενιάς, που αναμίχθηκαν με το παραδοσιακό ντιζάιν της Iveco. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ένα σχεδόν πανομοιότυπο πρωτότυπο του S-Way υπήρχε στα άδυτα των στούντιο του Ιταλού κατασκευαστή χρόνια προτού εμφανιστεί το Scania. Το S-Way είναι πολύ ξεχωριστό ως παρουσία, με τη θηριώδη μάσκα και τα ενσωματωμένα στα άκρα του προφυλακτήρα πτερύγια να δίνουν τον τόνο ενός «κοφτερού» και ξεχωριστού ντιζάιν.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του ολοκαίνουργιου Iveco S-Way, στο τεύχος Ιανουαρίου (381) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.