Τροχοί & TIR

Απαγορευτικά φορτηγών στην Αυστρία

Απαγόρευση κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα στους αυτοκινητόδρομους A12 και A13 της Αυστρίας, τέθηκε σε ισχύ για τα Σάββατα έως τα μέσα Μαρτίου 2020. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη λόγω της αυξημένης κυκλοφ
Τετάρτη 05/02/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Απαγόρευση κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα στους αυτοκινητόδρομους A12 και A13 της Αυστρίας, τέθηκε σε ισχύ για τα Σάββατα έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας ιδιωτικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της έντονης κυκλοφορίας μέσω Tyrol, γεγονός που προκαλεί κινδύνους στην ασφάλεια και τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους εν λόγω αυτοκινητόδρομους.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσθετη απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ισχύει από τις 7:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., τα Σάββατα στις 1, 8, 15, 22 και 29 Φεβρουαρίου, αλλά και στις 7 και 14 Μαρτίου.

Σημειώνεται, πως οι οδικές απαγορεύσεις που ισχύουν γενικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στην Αυστρία έχουν ως εξής: Τα Σάββατα από τις 3:00 μ.μ. έως τις 00:00 μ.μ. και τις Κυριακές και τις αργίες από τις 00:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ., απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών με ρυμουλκούμενο, αν το μέγιστο συνολικό βάρος του φορτηγού ή του ρυμουλκούμενου, υπερβαίνει τους 3,5 τόνους

Απαγορεύσεις έως το τέλος Ιουνίου για τα 12μετρα

Επιπλέον, έως τις 30 Ιουνίου 2020, απαγορεύεται η οδήγηση στις ράμπες και των δύο λωρίδων της διασταύρωσης Innsbruck Süd στον αυτοκινητόδρομο Α13 Brenner από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 7:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., εάν το μήκος του φορτηγού ή το μήκος ενός ρυμουλκούμενου ή το μήκος του φορτηγού και του ρυμουλκούμενού του υπερβαίνει τα 12 μέτρα.

Από την εν λόγω απαγόρευση εξαιρούνται τα φορτηγά των οποίων η μεταφορά έχει τερματισμό ή έναρξη στις αστικές περιοχές των Natters, Mutters, Schoenberg im Stubaital, Fulpmes Mieders, Telfes στο Stubai, Neustift im Stubaital, Mühlbachl, Pfons, Matrei am Brenner , Navis, Steinach am Brenner, Trins, Gschnitz, Schmirn, Vals, Gries am Brenner, Obernberg am Brenner, Gotzens και Birgitz.

Ακόμα, έως τις 30 Ιουνίου 2020 απαγορεύεται η οδήγηση στις ράμπες και των δύο λωρίδων της διασταύρωσης Wattens στον αυτοκινητόδρομο A12 Inntal, από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ., στις περιπτώσεις που το μήκος του φορτηγού ή το μήκος ενός ρυμουλκούμενου ή ο συνδυασμός αυτών υπερβαίνει τα 12 μέτρα.

Εξαιρούνται από την πιο πάνω απαγόρευση τα φορτηγά των οποίων η μεταφορά έχει τερματισμό ή έναρξη στις αστικές περιοχές Baumkirchen, Fritzens, Kolsass, Kolsassberg, Volders, Wattens, Wattenberg και Weer.

PreviousNext