Τροχοί & TIR

Η ηλιακή ενέργεια στην υπηρεσία των logistics

Η DB Schenker σε συνεργασία με την Unilever, μετά τη Σαουδική Αραβία, άνοιξε ένα νέο κέντρο logistics στο Ντουμπάι, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 33.000 m2 και τροφοδοτείται με ενέργεια από φωτοβολτα
Παρασκευή 28/02/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η DB Schenker σε συνεργασία με την Unilever, μετά τη Σαουδική Αραβία, άνοιξε ένα νέο κέντρο logistics στο Ντουμπάι, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 33.000 m2 και τροφοδοτείται με ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ονομάζεται «DLC II» και βρίσκεται στο κέντρο logistics στα νότια του εμιράτου, έχοντας άμεση γειτνίαση με το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum και απευθείας σύνδεση με το λιμάνι Jebel Ali. Θα αποτελέσει τον κεντρικό περιφερειακό κόμβο εφοδιαστικής στη Μέση Ανατολή για τους πελάτες της DB Schenker, συμπεριλαμβανομένης της Unilever.

Το εν λόγω κέντρο -το πρώτο τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια της εταιρείας- αποτελεί μέρος των επονομαζόμενων «Eco Warehouses» της DB Schenker, που βρίσκονται επίσης στη Σιγκαπούρη, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας και στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Σημειώνεται, πως το νέο κέντρο εφοδιαστικής DLC II του Ντουμπάι προσφέρει χώρο για συνολικά 90.000 ευρωπαλέτες και επιπλέον διαθέτει έναν ημιώροφο 3.000 m2 για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών του νέου κέντρου περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης επικίνδυνων υλικών, διάφορες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, υπηρεσίες διανομής και παράδοσης, καθώς και θαλάσσιες ή αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως μέχρι το 2021 η DB Schenker σχεδιάζει να έχει δημιουργήσει στο Ντουμπάι ένα κέντρο logistics με συνολική χωρητικότητα 80.000 m2.

PreviousNext