Η βέλγικη Van Hool, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λεωφορείων και οχημάτων για επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, με δύο εργοστάσια στο Βέλγιο, ένα στην πόλη των Σκοπίων και ένα ακόμη το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο Μοριστάουν του Τένεσι των Η.Π.Α.

Το προσωπικό της αποτελείται από 4.899 εργαζόμενους και η δυναμικότητα των εργοστασίων φτάνει τα 1.500 πούλμαν το χρόνο και τα 3.500 οχήματα μεταφοράς επιβατών (τρόλεϊ, αστικά λεωφορεία) και εμπορευμάτων (τρέιλερ, βυτία, κονεξάδικα). Τα προϊόντα της κατασκευάζονται επάνω στο τρίπτυχο, αξιοπιστία, ποιότητα, λειτουργικότητα και αυτός είναι ο βασικός λόγος της αύξησης των πωλήσεών τους.

Πρόσφατα η Van Hool συμπλήρωσε την γκάμα της επιτυχημένης σειράς ΕΧ (Extremely Efficient) με την προσθήκη ενός ακόμη μοντέλου, του ΕΧ11 (L,H) το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στην ιδιαίτερη φύση της κάθε μεταφοράς, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε ό, τι αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την άνεση. Οδηγούμε σε πίστα το νέο μοντέλο και στο δρόμο τα νέα λεωφορεία της εταιρείας τα οποία φέρουν πλέον το σύστημα Mirror cam, απ’ όπου και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Το νέο Van Hool 11 σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Βέλγιο (Koningsooikt). Η ομάδα σχεδιασμού ανέλυσε τις ανάγκες του τομέα των μεταφορών, άκουσε τους πελάτες της και στη βάση αυτή σχεδίασε το συγκεκριμένο μοντέλο. Όλα αυτά συνδυάζονται φυσικά με τις δοκιμασμένες τεχνικές και την τεχνολογία της Van Hool που είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας και εμπειρίας. Με το EX11 η εταιρεία ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς, προσφέροντας ένα καλά εξοπλισμένο και άνετο λεωφορείο στην κατηγορία των 11 μέτρων. Το μήκος του είναι 10.700 χιλιοστά και είναι διαθέσιμο σε δύο ύψη, στα 3.545 χιλιοστά και στα 3.805 χιλιοστά. Ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 47 επιβάτες. Οι χώροι αποσκευών έχουν μέγιστο όγκο 4.14 κ.μ (ΕΧ11L) και 7.20 κ.μ (ΕΧ11Η). Εάν ο πελάτης το επιθυμεί, μπορούν να παραγγελθούν και με τουαλέτα.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του νέου Van Hool EX11στο τεύχος Φεβρουαρίου (382) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.