Τροχοί & TIR

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του DAF CF Electric

Περισσότερα από 150.000 χλμ. έχουν διανύσει μέχρι στιγμής τα ηλεκτροκίνητα DAF CF Electric, στο πλαίσιο των δοκιμών τους στην πράξη από επιλεγμένους πελάτες της ολλανδικής μάρκας. Οι παραδόσεις ξεκί
Παρασκευή 21/02/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Περισσότερα από 150.000 χλμ. έχουν διανύσει μέχρι στιγμής τα ηλεκτροκίνητα DAF CF Electric, στο πλαίσιο των δοκιμών τους στην πράξη από επιλεγμένους πελάτες της ολλανδικής μάρκας.

Οι παραδόσεις ξεκίνησαν πριν από έναν περίπου χρόνο και συνολικά δοκιμάστηκαν έξι μονάδες του φορτηγού, μεταφέροντας από τρόφιμα μέχρι και κοντέινερ. Πλέον, οι άνθρωποι της DAF δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν το εμπορικό λανσάρισμα του ηλεκτρικού τους τράκτορα.

«Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που μπορούμε να ξεκινήσουμε τις πωλήσεις του CF Electric σε περιορισμένες ποσότητες», δήλωσε σχετικά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της DAF, Richard Zink, ο οποίος συνέχισε εξηγώντας: «Σκεφτείτε μερικές δεκάδες μονάδες σε ετήσια βάση. Για να εξασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα, ξεκινάμε την παραγωγή με ελεγχόμενο τρόπο. Ταυτόχρονα, μπορούμε να δημιουργήσουμε προσεκτικά το δίκτυο υπηρεσιών μας, βήμα-βήμα. Το CF Electric είναι τώρα διαθέσιμο για πελάτες στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ανάλογα με την τοπική υποδομή φόρτισης των μπαταριών και τις δυνατότητες του after-sales, θα εξετάσουμε τις πωλήσεις και σε άλλα μέρη της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται, πως το CF Electric είναι ένας τράκτορας βάρους 9.700 κιλών που εξοπλίζεται με την τεχνολογία E-Power της VDL. Φέρει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 210 kW (282 hp) ισχύος και των 2.000 Nm ροπής, ο οποίος παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 170 kWh, που προσδίδουν στο φορτηγό αυτονομία έως και 100 χλμ., με τη διαδικασία της ταχείας φόρτισης των μπαταριών να διαρκεί 35 λεπτά (300 kW).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, πως η δυνατότητα ταχείας φόρτισης των μπαταριών, επέτρεψε στην πράξη την πραγματοποίηση ημερήσιων διαδρομών μήκους 250 χλμ. από τους συνεργάτες της μάρκας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως μόνο το CF Electric της ολλανδικής μεταφορικής Tinie Manders Transport έχει διανύσει έως τώρα πάνω από 30.000 χλμ., λειτουργώντας καθημερινά για 18 ώρες.

PreviousNext