Βαρέα ηλεκτρικά Volvo στη Β. Αμερική (+VIDEO)

Σάβ, 21/03/2020 - 08:00

Αφού η Volvo Trucks ξεκίνησε στην Ευρώπη το εμπορικό λανσάρισμα των ηλεκτρικών φορτηγών μεσαίων διαστάσεων FL Electric και FE Electric και παράλληλα άρχισε να εξελίσσει τα βαρύτερα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά της, προχωράει με το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης βαρέων οχημάτων και στη Βόρεια Αμερική.

Συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες από τα πιο πάνω ηλεκτρικά φορτηγά της Γηραιάς Ηπείρου, στο «μουράτο» Volvo VNR της Β. Αμερικής. Λόγος γίνεται για το Volvo VNR Electric, του οποίου η πρώτη φάση της παραγωγής θα εκκινήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Νωρίτερα, τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας από τις καλιφορνέζικες μεταφορικές εταιρείες, Dependable Supply Chain Services και NFI. Σημειώνεται, πως το Volvo VNR Electric παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μία εκδήλωση στη Φοντάνα της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο του προγράμματος Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions).

Το παραπάνω αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ 15 δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων που έχει ως στόχο να αποδείξει τη βιωσιμότητα της ηλεκτροκίνητης μεταφοράς εμπορευμάτων σε αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας. Ο όμιλος Volvo προσέφερε 36,7 εκατομμύρια δολάρια για το σύνολο του έργου ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το εγχείρημα Volvo LIGHTS αποδεικνύει ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από το φορτηγό για να συνεργαστούμε. Απαιτείται η δημιουργία του πλήρους οικοσυστήματος για μεταφορές με μηδενικές εκπομπές και η ανάληψη ευθύνης για αυτό το οικοσύστημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Volvo Trucks North America, Peter Voorhoeve, ο οποίος συμπλήρωσε: «Μπορείτε να το επιτύχουμε μόνο αν έχουμε έναν κοινό στόχο, μια πλήρως ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων».

Video URL