Τροχοί & TIR

Βραβείο σχεδίασης για το 12μετρο BYD

Το βραβείο σχεδίασης «iF DESIGN AWARD 2020» στην κατηγορία οχημάτων δημόσιων μεταφορών, απονεμήθηκε πρόσφατα στο 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD. Η επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν 7
Τρίτη 14/04/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το βραβείο σχεδίασης «iF DESIGN AWARD 2020» στην κατηγορία οχημάτων δημόσιων μεταφορών, απονεμήθηκε πρόσφατα στο 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD.

Η επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν 70 ειδικοί από 20 χώρες, εκτίμησε δεόντως τη σχεδιαστική προσέγγιση «Home from Home» της κινέζικης μάρκας. Σύμφωνα με αυτήν, το εσωτερικό και το αμάξωμα του οχήματος συνθέτουν ένα αρμονικό και λειτουργικό σύνολο, που δημιουργεί ένα αίσθημα καλωσορίσματος στους επιβάτες του λεωφορείου.

Συνολικά, στον φετινό διαγωνισμό σχεδίασης, ο οποίος ξεκίνησε το 1953, συμμετείχαν 7.300 διαφορετικά προϊόντα προερχόμενα από 56 χώρες. Σημειώνεται, πως οι κριτές του iF DESIGN AWARD αξιολογούν μια σειρά κριτηρίων σχεδιασμού, όπως ο βαθμός καινοτομίας, η αισθητική, η λειτουργικότητα, η εταιρική ευθύνη και η τοποθέτηση του κάθε προϊόντος στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση «Home from Home» της BYD, εκτιμήθηκε η αρμονία του τελικού προϊόντος, η «καθαρή» αισθητική του αμαξώματος, η ευρυχωρία και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα του εσωτερικού, όπως και οι τεχνολογικές εφαρμογές που προάγουν την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. «Είμαι ενθουσιασμένος με τη σχεδιαστική ομάδα μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Europe, Isbrand Ho, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει: «Λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους περιορισμούς που υπάρχουν στον σχεδιασμό ενός οχήματος μεταφοράς επιβατών. Η λειτουργικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας και η ασφάλεια είναι το βασικό μας μέλημα».

PreviousNext