Τροχοί & TIR

Ρομποτική απογραφή «αστραπή» με τη βοήθεια drone

Έλεγχο αποθεμάτων και απογραφή σε πραγματικό χρόνο, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, πραγματοποιεί το «GEODIS Countbot», το καινοτόμο αυτόνομο ρομπότ που συνεργάζεται με ένα drone. Αποτελεί τον καρπό της
Παρασκευή 08/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έλεγχο αποθεμάτων και απογραφή σε πραγματικό χρόνο, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, πραγματοποιεί το «GEODIS Countbot», το καινοτόμο αυτόνομο ρομπότ που συνεργάζεται με ένα drone.

Αποτελεί τον καρπό της τριετούς συνεργασίας της γαλλικής εταιρείας logistics, GEODIS και της επίσης γαλλικής DELTA DRONE, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή drones για επαγγελματική χρήση.

Πλεονέκτημα της συγκεκριμένης αυτοματοποιημένης απογραφής, είναι πως δεν χρειάζεται παρά ένας χειριστής που εποπτεύει τη λειτουργία του ρομπότ. Επιπλέον, δεν απαιτείται πρόσθετος ειδικός εξοπλισμός μέσα στην αποθήκη, με την όλη διαδικασία να είναι -σύμφωνα με τις δύο εταιρείες- απολύτως ασφαλής, προστατεύοντας τόσο τα άτομα όσο και την ιδιοκτησία.

Όσον αφορά την απόδοση του GEODIS Countbot, στις πρώτες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικό χρόνο σε μία αποθήκη 10.000 m2, η καταμέτρηση του αποθέματος ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρεις ώρες, αντί για 1-2 ημέρες που απαιτούνταν με τις συμβατικές μεθόδους.

Σημειώνεται, πως το σύστημα απογραφής των δύο γαλλικών εταιρειών, συνδυάζει ένα ρομπότ, έναν τηλεσκοπικό ιστό που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 10 μέτρα και ένα drone που εξασφαλίζει τη σταθερότητα και συνεπώς την ποιότητα των εικόνων που συλλέγονται. Διαθέτει, ακόμα, 16 κάμερες υψηλής ανάλυσης, τοποθετημένες κατά μήκος του ιστού.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το Countbot κινείται αυτόνομα στους διαδρόμους της αποθήκης, ακολουθώντας τροχιές που έχουν εισαχθεί εκ των προτέρων στη μνήμη του ρομπότ, χάρη στην αρχική πλήρη χαρτογράφηση του χώρου. Καθώς κινείται, οι κάμερες φωτογραφίζουν τα barcodes των παλετών και ανιχνεύουν πιθανά λάθη. Στη συνέχεια, όλα τα δεδομένα μεταφέρονται στο σύστημα διαχείρισης της αποθήκης (WMS - Warehouse Management System).

PreviousNext