Τροχοί & TIR

Siemens: Φορτίζοντας στον στύλο της «ΔΕΗ»

Την πρώτη «ηλεκτρική λεωφόρο» του Ην. Βασιλείου, δημιούργησε πρόσφατα η Siemens σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ένα τμήμα 800 μέτρω
Πέμπτη 28/05/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρώτη «ηλεκτρική λεωφόρο» του Ην. Βασιλείου, δημιούργησε πρόσφατα η Siemens σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου.

Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ένα τμήμα 800 μέτρων της λεωφόρου Σάδερλαντ (Sutherland Avenue) της αγγλικής πρωτεύουσας, το επονομαζόμενο «Electric Avenue W9», κατά μήκος του οποίου 24 στύλοι ηλεκτροδότησης έχουν μετατραπεί σε σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ισχύος 132 kW. Επιπλέον, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να «εξηλεκτριστούν» δύο ακόμα γειτονικοί δρόμοι.

Σημειώνεται πως οι Αρχές του Γουέστμινστερ, που διαθέτουν ήδη 296 φορτιστές εγκαταστημένους σε στύλους ηλεκτροδότησης, επεκτείνουν συνεχώς τις σχετικές υποδομές, θέλοντας να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση. Άλλωστε, όπως ανέδειξε και η σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η Siemens, το 36% των Βρετανών σχεδιάζει να αποκτήσει προσεχώς ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο, με το 40% των ερωτηθέντων να ισχυρίζεται πως η έλλειψη σημείων φόρτισης, τους έχει αποτρέψει να πραγματοποιήσουν νωρίτερα μια τέτοια αγορά.

«Γνωρίζουμε ότι η μισή ατμοσφαιρική ρύπανση του Λονδίνου προκαλείται από τις οδικές μεταφορές και το Westminster είναι μια ιδιαίτερα πολυάσχολη περιοχή. Παρόλο που δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε μία ημέρα, η “Electric Avenue W9” είναι ένα σημαντικό παράδειγμα του τι είναι δυνατό να γίνει χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές των πόλεων. Παρουσιάζει το πώς θα μοιάζουν στο εγγύς μέλλον οι δρόμοι των πόλεων και επιταχύνει τη μετάβαση σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές», δήλωσε ο Cedrik Neike, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Smart Infrastructure.

PreviousNext