Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Θεόδωρος Γαργάλας

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Λάρισα και τον Θεόδωρο Γαργάλα, ο οποίος εργάζεται στη μεταφορική εταιρεία Sarantis Trans μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα. Οδηγεί το νέο Mercedes-Benz Actros 194
Σάββατο 02/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Λάρισα και τον Θεόδωρο Γαργάλα, ο οποίος εργάζεται στη μεταφορική εταιρεία Sarantis Trans μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα.

Οδηγεί το νέο Mercedes-Benz Actros 1948, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το πρωτοποριακό, άριστης αεροδυναμικής MirrorCam αλλά και με πληθώρα εξελιγμένων και πρωτοποριακών συστημάτων ασφαλείας. Η καθημερινότητά του, όπως και των περισσότερων οδηγών, άλλαξε ριζικά τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Ο Θεόδωρος Γαργάλας οδηγεί και μεταφέρει προϊόντα με ασφάλεια και το μόνο που μας συμβουλεύει είναι να μένουμε σπίτι για να παραμείνουμε υγιείς. Ο ίδιος εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην εθνική και διεθνή μεταφορά με όρεξη και μεράκι.

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας μας ένα από τα αποκτήματα της μεταφορικής εταιρείας Sarantis Trans, το τελευταίας γενιάς Merceds-Benz Actros. Ένα φορτηγό που κάνει σήμερα πράξη αυτό που οι άλλοι ακόμα συζητούν, που ικανοποιεί περισσότερο από ποτέ τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και τις βαριές διανομές. Με αυξημένη αποδοτικότητα, μοναδική άνεση και με υποδειγματική αξιοπιστία. «Με αυτό κάνω καθημερινά δρομολόγια στην κύρια γραμμή, Αθήνα - Θεσσαλονίκη», μας λέει ο οδηγός του, Θεόδωρος Γαργάλας, και συνεχίζει: «Στην εταιρεία μας, μας δίνεται η δυνατότητα να οδηγούμε καινούργια οχήματα, αυτοκίνητα και θαλάμους, αφού ο ιδιοκτήτης της επενδύει σε σύγχρονα, τεχνολογίας Euro 6 οχήματα. Το νέο Actros είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που οδηγούσα. Έχει καλύτερο σασμάν, κάνει εκπληκτικές αλλαγές και με την επιλογή Economy είναι ακόμα πιο οικονομικό στα δρομολόγια. Η απόσβεση της ανάρτησης είναι πιο "ψαγμένη" και φιλτράρει καλύτερα τις ανωμαλίες του δρόμου. Το τιμόνι του είναι ηλεκτροϋδραυλικό και ακόμη και αν η κατανομή φορτίου στο θάλαμο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα εμπρός, η απόκριση του τιμονιού είναι εξαιρετική και η οδήγηση με ελιγμούς γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία.

Διαβάστε περισσότερα για τον Θεόδωρο Γαργάλα καθώς και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Από τα δρομολόγιά μου μπορώ να θυμηθώ πολλά αξέχαστα περιστατικά, ωστόσο, αυτό που βιώνουμε σήμερα, με την επιδημία του κορωνοϊού, είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Εμείς, οι επαγγελματίες οδηγοί συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας για να βρίσκουν οι πολίτες τα απαραίτητα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στο δρόμο πολλοί οδηγοί όταν μας προσπερνούν με τα αυτοκίνητά τους μας κορνάρουν και μας δίνουν συγχαρητήρια. Αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί δίνουν το κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις τους για την ομαλή τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι οικογένειές μας όπως είναι φυσικό ανησυχούν, αλλά για εμάς αυτή είναι η δουλειά μας. Συνεχίζουμε και πρέπει να είμαστε δυνατοί. Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Οι υπάλληλοί τους μας θερμομετρούν και μας ζητούν να φοράμε γάντια και μάσκες για την καλύτερη δυνατή προφύλαξη όλων μας. Με τα κατάλληλα εργαλεία που έχουμε για δουλειά, συνεχίζουμε όλη αυτή την περίοδο, προσφέροντας στους συμπολίτες μας ό,τι καλύτερο μπορούμε από πλευράς μας. Σίγουρα οι άδειοι δρόμοι, κυρίως στον αυτοκινητόδρομο, είναι κάτι ασυνήθιστο για όλους μας. Από τη μια πλευρά μας βολεύει γιατί έτσι συνεχίζουμε χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα το δρομολόγιό μας, από την άλλη όμως είναι μια θλιβερή και απόκοσμη εικόνα. Οδηγούμε για πολλά χιλιόμετρα μόνοι μας, χωρίς να συναντήσουμε κανέναν.

Σίγουρα, αυτή η αβεβαιότητα για το μέλλον που προκαλεί η επιδημία, οι ειδήσεις για τα χιλιάδες θύματα και η εικόνα των άδειων δρόμων επηρεάζουν την ψυχολογία μας και τα δρομολόγια είναι πιο πιεστικά. Όμως την ώρα της δουλειάς, συγκεντρώνομαι στο δρόμο και αισθάνομαι ασφαλής γιατί το Actros μου διαθέτει πληθώρα εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, τα οποία κάνουν το ταξίδι μου πραγματική απόλαυση, χωρίς άγχος. Επίσης, ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Mercedes-Benz Ελλάς, μέσα από την υπηρεσία TruckTraining, μας υπέδειξε πώς να αξιοποιήσουμε τις κορυφαίες δυνατότητες του νέου Actros έτσι ώστε η εργασία μας να γίνει πιο αποδοτική, πιο ξεκούραστη και ασφαλής με λιγότερες φθορές και μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.

Σε κάθε διαδρομή, με σύμμαχο ένα κορυφαίο φορτηγό, προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext