Τροχοί & TIR

Συνεργασία Daimler - Rolls-Royce

Γεννήτριες κυψελών καυσίμου για εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας, όπως κέντρα δεδομένων, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν από κοινού η Daimler Trucks και η Rolls-Royce. Πρόκειται να αποτελέσουν εναλλακτικέ
Δευτέρα 20/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Γεννήτριες κυψελών καυσίμου για εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας, όπως κέντρα δεδομένων, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν από κοινού η Daimler Trucks και η Rolls-Royce.

Πρόκειται να αποτελέσουν εναλλακτικές λύσεις μηδενικών ρύπων, αντικαθιστώντας τις πετρελαιοκίνητες γεννήτριες που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο εταιρείες προετοιμάζουν αυτή την περίοδο τους όρους της συνεργασίας τους, με το τελικό κείμενο της συμφωνίας να προγραμματίζεται να υπογραφεί έως το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα η Daimler Truck AG και το Volvo Group υπέγραψαν μια προκαταρκτική συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την παραγωγή συστημάτων κυψελών καυσίμου για βαρέα οχήματα.

Η επιχειρηματική μονάδα Rolls-Royce Power Systems θα στηριχθεί σε αυτά τα συστήματα κυψελών καυσίμου, για τη δημιουργία των σταθερών υδρογονοκίνητων γεννητριών. Σημειώνεται, πως αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία των δύο εταιρειών, καθώς στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η Rolls-Royce Power Systems και το Lab1886 της Daimler συμφώνησαν σε ένα πιλοτικό έργο για τη δοκιμαστική εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας στη μονάδα του Φριντριχσάφεν της Γερμανίας.

PreviousNext