Ένας νέος και φιλόδοξος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο χώρο της Ηλεκτροκίνησης και της αστικής μεταφοράς στη χώρα μας, το μοντέλο Ε70 της κινέζικης εταιρείας Dongfeng.

Το αυτοκίνητο παραχωρήθηκε στον πρόεδρο της εταιρείας ραδιοταξί Taxiway Θεόδωρο Σταυρίδη στη Θεσσαλονίκη για επτά μήνες, ώστε να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις/δοκιμές και να διαπιστώσει στην πράξη τα πλεονεκτήματά του. Άλλωστε η Taxiway έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες θα προχωρήσει σύντομα στην αντικατάσταση του στόλου.

Πρόσφατα ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει στη Βόρεια Ελλάδα αξιολογώντας την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, την αυτονομία του, την ποιότητα κύλισης, καθώς επίσης τους χώρους και την άνεση που παρέχει στους επιβάτες.

Φινετσάτο εξωτερικά

Η συνάντησή μας με τον Θεόδωρο Σταυρίδη έγινε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου μας περίμενε ο ίδιος με το λευκό Donfgeng E70 στις πόρτες του οποίου είναι τοποθετημένο το λογότυπο e-Taxi. Γύρω του βρέθηκαν αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ζήτησαν πληροφορίες από τον ίδιο σχετικά με το όχημα. Άλλωστε η εποχή είναι η πλέον ώριμη και κατάλληλη για επενδύσεις σε τέτοιους είδους οχήματα, με μηδενικούς ρύπους, φιλικά προς το περιβάλλον και μειωμένο κόστος χρήσης.

Η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει και στην περίπτωση του E70 κερδίζει αμέσως τις καλύτερες. Οι δυναμικές γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα, σε συνδυασμό με την ελκυστική μπροστινή πλευρά του, το ανασηκωμένο καπό και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα δεν αφήνουν περιθώρια για αρνητική κριτική. Επιπλέον οι 17άρες ζάντες του τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Το μήκος του είναι 4.680 χιλιοστά, με μεταξόνιο στα 2.700 χιλιοστά, το πλάτος του 1.720 χιλιοστά και το ύψος 1.530 χιλιοστά.

Διαβάστε τη δοκιμή του ηλεκτρικού ταξί, στο τεύχος Ιουλίου (387) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.