Τροχοί & TIR

Ζύγιση σε πραγματικό χρόνο

Το σύστημα ζύγισης της σουηδικής Modul-System παρακολουθεί το βάρος του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Λαμβάνει τα δεδομένα από αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ανάρτηση του οχήματος και επιτ
Δευτέρα 07/09/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το σύστημα ζύγισης της σουηδικής Modul-System παρακολουθεί το βάρος του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Λαμβάνει τα δεδομένα από αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ανάρτηση του οχήματος και επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το φορτίο του εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα, όπως και το συνολικό βάρος του οχήματος.

Ακρίβεια +/-2,5% όταν το βάρος πλησιάζει το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο, έχει σύμφωνα με την εταιρεία το σύστημα ζύγισης. Το βάρος εμφανίζεται πάντα σε συνάρτηση με το ωφέλιμο φορτίο, προκειμένου να γνωρίζει ο οδηγός ανά πάσα στιγμή πόσο μπορεί να φορτώσει ακόμα το όχημά του.

Η κύρια μονάδα ελέγχου μεταδίδει τις πληροφορίες μέσω Bluetooth, σε συσκευή με οθόνη OLED που τοποθετείται στο ταμπλό. Εναλλακτικά ή συνδυαστικά, τα δεδομένα μπορούν να απεικονίζονται σε κινητό τηλέφωνο ή tablet, που λειτουργεί σε περιβάλλον iOS ή Android. Ο οδηγός λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω γραφικών στην εφαρμογή ModulConnect App για «έξυπνες» συσκευές.

Σημειώνεται, πως το νέο σύστημα ζύγισης αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Modul-Connect της εταιρείας, στην οποία συνδέονται όλες οι ψηφιακές και ηλεκτρικές συσκευές του οχήματος.

PreviousNext